Děkujeme MMA bohové! Jak reagují zahraniční fanoušci na bitvu Procházky s Pereirou?

Děkujeme MMA bohové! Jak reagují zahraniční fanoušci na bitvu Procházky s Pereirou? Jiří Procházka | zdroj: FOTO: UFC

Je jasné, že pro naprostou většinu fanoušků u nás bude návrat Jiřího Procházky nejočekávanějším zápasem roku a všichni asi doufáme ve vítězství českého válečníka. Jak ale na zápas s Pereirou reagovali v zahraničí?

Je to jen pár dní, co šéf UFC Dana White s velkou pompou odhalil čtyři zápasy, které budou vévodit dvěma posledním velkým turnajům tohoto roku. Jon Jones se v ikonické Madison Square Garden v New Yorku utká se Stipem Miocicem. Ještě předtím ale publikum nažhaví Jiří Procházka, který bude čelit brazilskému zabijákovi Alexu Pereirovi. Následující akci pak bude vévodit bitva o titul welterové divize, který bude Leon Edwards bránit před Colbym Covingtonem. Sekundovat jim budou Alexandre Pantoja a Brandon Royval v souboji o pás muší váhy.

Když člověk pročítá komentáře v angličtině, nemůže se ubránit, že suverénně největší pozdvižení způsobil v zahraničí duel Procházka versus Pereira. Níže vám přinášíme výběr z nich:

 

Je jedno, kdo vyhraje, tohle bude legendární zápas. Těším se na to víc než na Jonese s Miocicem.

 

Procházka versus Pereira, to bude první opravdový Mortal Kombat zápas.

 

Tenhle zápas si zaslouží celovečerní film, jak fascinující je. Prostě se potkají dvě monstra z druhé strany zeměkoule.

 

Je těžké předvídat výsledek. Jiří se vrací po dlouhé pauze kvůli zranění. Je opravdu všestranný, nebezpečný a nebojácný. Alex je taky hodně nebezpečný s tím jeho levým hákem a nečitelnými údery. Byl navíc dost aktivní, což může hrát roli. Drží ale dost často ruce dole, což se mi nelíbí. Nevím, prostě se jen těším, až to budu sledovat.

 

Oba dva jsou dost bezhlaví a mají pochybnou obranu, Jiří víc. Takže si myslím, že mu Alex rozkope nohy a Jiří půjde po KO, což bude jeho poslední šance, bude divoce útočit s rukama dole a schytá ten pověstný levý hák a půjde spát.

 

Chci, aby vyhrál Jiří. Doufám jen, že v tomhle zápase nebude blokovat údery svým obličejem a bude mít ruce nahoře, protože Alex není Glover, a pokud se trefí, určitě ho vypne.

 

Jiří je něčím speciální, jeho mindset je unikátní. Ten chlap se zavře do tmy, aby bojoval s démony. Myslím, že Alexe sežere zaživa.

 

Glover Jiřího v postoji přestřílel, Jiří ho porazil na zemi. To je důvod, proč věřím, že ho Alex knockoutuje. Má skvělou obranu proti strhům. A když jsem viděl, jak porazil Blachowicze, Alex je prostě na Procházku až moc disciplinovaný. Ty jeho blbosti s čakrou způsobí, že půjde tuhý k zemi.

 

Tohle je naprosto skvělý zápas, děkuji vám MMA bohové!

 

Jiří spoléhá na svou agresi a bradu, jenže Alex je světová špička v kontrování. Má navíc výhodu v podobě toho, že ho trénuje Teixeira, který s Procházkou absolvoval 5 kol.

 

Nebyl bych ale překvapený, kdyby Jiří nachytal rozjetého Alexe loktem z otočky, jako to udělal proti Reyesovi.

 

Je zřejmé, proč se říká, že Procházkovy zápasy je těžké předvídat, ale jeden aspekt jeho zápasů je dost jednoduchý a konzistentní – vyhrává.

 

Hádám, že Jiří nedostane procenta z prodejů pay-per-view přenosů, což naštve, protože s jeho bojovým stylem je vždycky jeden zápas od toho, aby implodoval jako Tony Ferguson. Udělal jeden z nejlepších zápasů, když se stal šampionem a nedostal svou velkou výplatu, protože se titulu vzdal. Měl si ho nechat, a pak bojovat s prozatimním šampionem. 

 

Bude to šílené KO nebo zápas roku.

 

Pokud Jiří nezvítězí v nějaké šíleně chaotické přestřelce, tak ho nedokážu vidět vyhrát. Odolnost obvykle neporazí KO sílu. Alex má navíc neobvyklý tlak, který tě bolí a unavuje tě takovým způsobem, že nedává smysl čekat, až se sám vyšťaví. Musíš prostě zápasit v jeho tempu. Procházka ja ale určitě ten typ bojovníka, který klidně hodně zariskuje, aby ten tlak otočil na druhou stranu, takže si umím představit, že vytáhne nějakou šílenost.

 

Sakra, jsem z toho tak nervózní, že se na to ani nechci dívat. Mám strašně rád oba dva. Bude to buďto krvavá bitva nebo brutální knockout z jedné strany. Opravdu bych byl radši, kdyby Jiří absolvoval nějaké rozehřívací zápasy, zranění ramene jsou strašná. Na tohle prostě nejsem připravený.

 

Tenhle zápas, to je vítězství pro fanoušky.

 

Fakt si myslím, že tihle týpci spolu nakonec svedou trilogii, která vejde do dějin.

 

Tohle je zápas, ve kterém bychom mohli realisticky očekávat, že oba dva borci dají ve stejnou chvíli naskočené koleno. 

 

Jiří vyhraje naskočeným kolenem z otočky.

 

Pokud to bude delší než jedno kolo, budu šťastný.

 

Jiří je Tony Ferguson polotěžké divize, vždycky ho zpochybňují a on zatím vždycky ukázal, že se pletli.

 

Procházka porazí Pereiru na KO. Spousta lidí nezohledňuje odolnost. Jiří je z jiného těsta a ukáže to. Upřímně nesouhlasím také s tím, že má Alex skvělou fyzičku. Podle mě v průběhu zápasu trochu zpomaluje, zatímco Jiří nezpomalí vůbec a nemyslím si, že ho nějak ovlivní legkicky.

 

Působí to jako by dva starodávní válečníci cestovali časem, aby bojovali v oktagonu.

 

Upřímně si myslím, že Procházku na rok suspendovala USADA a nebylo nic takového jako „nejhorší zranění ramene v historii UFC“. Pokud by tomu tak bylo, jak by se sakra během jednoho roku dal do kupy a podstoupil přípravu na titulový zápas?

 

Pokud budou oba bojovat tak, jak obvykle bojují, tak to bude zápas roku.

 

Už roky jsem nesázel, ale tady dám své peníze na Pereiru, KO v prvním kole. Jiří je až moc snadno trefitelný a Alexova síla je strašlivá.

 

Pereira nemá dobrou obranu, Adesanya ho knockoutoval a když si uvědomíte, že dělat přesně ty stejné pohyby proti Janovi, kterého měl na pletivu a sázel do něj komba. Byl ale v polotěžké divizi mnohem pomalejší než ve střední váze. Proč se tedy lidi tváří, jako by Pereira vypadal líp než Procházka?

 

Jestli to má skončit před limitem, tak ať je to prosím v poslední minutě. Chci si tenhle chaos užít aspoň 24 minut.

 

Těším se a zároveň jsem smutný, protože jeden z těchhle totálních válečníků pravděpodobně prohraje potupným způsobem. Je to krutý sport.

 

Tenhle zápas nebude těsný a kdokoliv vyhraje, tak to bude brzo. Jsou dvě možnosti – buďto Alex Jiřího snadno knockoutuje kvůli jeho nedostatečné obraně, anebo naopak Procházkův divný styl Pereiru totálně rozhodí a Jiří něco trefí a ukončí ho.

 

Sázím na Procházkovy intuitivní schopnosti spíš než na Alexovu techniku.

 

Jiří má v postoji dostatečné schopnosti k tomu, aby odvedl Alexovu pozornost od takedownu. Pak už to bude snadná práce.

 

Jiří zápasí tak, jako když si pes hraje s kočkou. Skáče divně okolo, vystavuje se, zatímco kočka jen čeká na správnou chvíli, aby mu vyškrábala oči.

 

Jones versus Miocic mě vůbec nezajímá, ALE Procházka proti Pereirovi? To bude pecka, nemůžu se dočkat!

 

Nejspíš budou okolo sebe kroužit a budou se vyhýbat boji, takže z toho udělají jeden z nejhorších zápasů na kartě.

 

Jestli bude Procházka bojovat s rukama u pasu, tak něco chytí, každý soupeř ho skoro knockoutuje. Ale Pereira v GLORY taky inkasoval víc než kdokoliv jiný, takže je taky snadno zasažitelný.

 

MMA bohové, prosím, nepokažte tenhle zápas.

 

Jsem přesvědčen, že tihle dva by souhlasili i se zápasem na život a na smrt se zbraněmi někde v lese.

 

Jiří a Alex, dva chlapi, co by klidně mohli být superhrdinové. Tohle bude šílenost.

 

Nevím, jestli jsem se někdy těšil na zápas víc než na Procházku s Pereirou.

 

Do háje, tohle mohl být hlavní zápas. Připomíná mi to, když Gaethje říkal, že s Chandlerem měli zápasit v Koloseu. Tenhle zápas si tam umím představit.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články