Déle než do srpna na Procházku čekat nebudu, nikdo jiný teď ale nedává smysl, říká Jamahal Hill

Déle než do srpna na Procházku čekat nebudu, nikdo jiný teď ale nedává smysl, říká Jamahal Hill Jiří Procházka a Jamahal Hill | zdroj: Profimedia

Šampion polotěžké váhy UFC nemá představu, s kým by mohl bojovat, pokud Jiří Procházka nebude schopen do konce srpna nastoupit.

Když Američan Jamahal Hill v lednu porazil Glovera Teixeiru a získal Procházkou uvolněný šampionský pás polotěžké divize UFC, dal okamžitě najevo, že by se o něj příště rád pobil s českým bojovníkem. Má to ale háček, stále totiž jasné, kdy se bude Jiří moci po operaci zraněného ramene vrátit do plného tréninku. Navíc opakovaně avizuje, že návrat rozhodně nemíní uspěchat.

V rozhovoru pro MMA Junkie Hill prozradil, že by se očekávaný duel mohl odehrát v létě. "Déle než do srpna čekat nebudu, to je všechno, co vím. Nechci čekat do podzimu. Ať už to bude Jiří nebo kdokoliv jiný, já jsem připraven nastoupit."

Hill ale zároveň dodal, že nevidí krom Procházky nikoho, kdo by měl o titul bojovat. Je ale ochoten nastoupit proti komukoliv. Z komerčního hlediska by se nabízel například ex-šampion střední váhy Alex Pereira. Ten ale v polotěžké divizi ještě nebojoval a bude tedy nejspíš potřebovat nejprve někoho porazit.

"Jestli si myslí, že to bude snadný zápas, tak se plete. Nebude to takové, jak si představuje. Čeká tady na tebe výprask," vzkázal mu Hill. "Osobně si myslím, že by měl ale nejprve vyhrát zápas. Nevím, koho by měl porazit, ale bude to muset být někdo z top 5 a to jsou těžcí soupeři, bude s nimi muset i bojovat na zemi a wrestlit, což není jeho silná stránka."

Podobně si úřadující šampion věří i na Procházku a očekává, že ho bez problémů porazí. "Nemyslím si, že to musí být válka. Úroveň mých dovedností je mnohem vyšší než jeho. Podle mě je to velmi fyzicky zdatný týpek. Je silný, má nějaké přirozené fyzické vlastnosti, ale nemá takové schopnosti a nerozumí tomu tolik jako já," řekl na adresu českého bojovníka. "Opravdu se nemůžu dočkat, až s ním budu v oktagonu, aby viděl, jaké to je. Bude to sranda. Vymlátím z něj duši."

Jiří ale není v pozici, aby se musel nechat vyhecovat. Jako pravděpodobnější se teď jeví varianta, že Hill prostě buď počká na podzim/závěr roku, anebo první obhajobu absolvuje s jiným soupeřem. Šanci by teoreticky mohl dostat jeho kamarád Anthony Smith, pokud o víkendu jasně porazí Johnnyho Walkera. On i Jamahal se navíc v minulosti nechali slyšet, že by jim společný zápas nevadil, pokud by byl v sázce titul. 

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články