Hill odkryl svého vysněného soupeře, myšlenka na zápas s ním mu prý neustále vrtá hlavou

Hill odkryl svého vysněného soupeře, myšlenka na zápas s ním mu prý neustále vrtá hlavou Jamahal Hill vs. Glover Teixeira | zdroj: Profimedia

Jamahal Hill po zisku pásu šampiona polotěžké váhy UFC po šílené válce s Gloverem Teixeirou vyhlíží obhajobu titulu a rád by se střetl s Procházkou. V hledáčku má ale i jednu legendu.

Polotěžká váha UFC je v posledních týdnech řádně zamotaná. Po tom, co se dřívější šampion divize Jiří Procházka vzdal titulu kvůli zranění ramene, dostali fanoušci smíšených bojových umění hned dva titulové souboje. Blachowicz s Ankalaevem ale vyloženě zklamali Danu Whitea a ten tak rozhodl o tom, že šanci na titul dostane veterán Glover Teixeira a nastupující generace v podobě Jamahala Hilla.

Sázka na tento duel se šéfovi UFC rozhodně vyplatila, oba válečníci totiž předvedli naprosto fenomenální válku, kterou ovládl mladší z dvojice. Hill je šampionem teprve chvíli a ještě nečelil ani jediné obhajobě, v hlavě už ale přemítá nad soupeřem, který v divizi momentálně ani vůbec nefiguruje.

Americký bojovník přezdívaný "Sweet dreams" v nedávném rozhovoru pro server Sportskeeda prozradil, že je zde kromě Procházky další bojovník, se kterým by rád poměřil síly. „Neustále mi v mysli vrtá myšlenka boje s Jonem, na tisíc procent,“ jmenoval legendárního Jonese, který se vrací po třech letech z bojového důchodu. Na březnovém galavečeru UFC 285 se s Cirylem Ganem pobije o uvolněný pás šampiona těžké váhy.

"Je to něco jako poslední zkouška. Ten sen už je z doby, co jsem sem do UFC přišel. Nejprve to byl Anderson Silva, pak to byl ale právě Jon. Ještě musím udělat svou práci zde, zvládnout pár obhajob. Ale jestli je to výzva, kterou chci do budoucna? To si pište,“ rozhovořil se o svém snu bojovat s legendárním bojovníkem.

„Je to další důvod, proč denně makám v gymu. Nezajímají mě peníze a podobné věci. Chci jít za svým snem. Pohání mě ten samý motor, který poháněl Conora McGregora, když pronásledoval Alda, který byl deset let neporažený. Měl před sebou motivaci a nakonec jej porazil. Tu samou motivaci mám já teď s Jonesem,“ prozradil svůj stimul, který jej žene kupředu.

A jak vidí zápas svého vysněného soupeře s Cyrilem Gane? „Myslím, že Jon může vyhrát díky svým dovednostem na zemi, jak dostane Cyrila pod sebe, může ho tam ždímat a moc dobře známe jeho ground and pound. Měl by být favoritem, ale na druhou stranu, nebál bych se dát své peníze ani na Ganeho, protože stále platí za sakra zlého chlapíka,“ pokusil se o předpověď očekávaného březnového duelu.

Jon Jones platí stále za jednu z největších legend sportu a díky svému statusu je snem mnoha bojovníků, zápas s ním je ale pro Hilla spíše nepravděpodobný. Oba působí v jiné váhové kategorii a Hill se bude muset věnovat své divizi, kde čeká spousta hladových vyzyvatelů. Jak sám nedávno uvedl, rád by dal jako první šanci Procházkovi, ten ale stále laboruje se zraněním.

Hill má v plánu počkat na Procházku do dubna, a pokud moravský samuraj ani tehdy nebude znát datum svého návratu, dá šanci jiným. V žebříčku polotěžké váhy UFC je za Procházkou Dagestánec Ankalaev, bylo by pro novopečeného šampiona korektní v případě Procházkovy absence dát šanci právě jemu? „Myslím, že by to bylo fér. Je na vrcholu divize, kam se dostal rozhodně zaslouženě. Nebudu jen sedět a vybírat si soupeře, vezmu toho, kdo bude dostupný,“ prohlásil nový šampion odhodlaně.

Zdroje:  Sportskeeda

Nejnovější články