Jon Jones se vrací do boje! Na jaře se utká s „Hodným klukem“ z Francie o pás šampiona těžké váhy

Jon Jones se vrací do boje! Na jaře se utká s „Hodným klukem“ z Francie o pás šampiona těžké váhy zdroj: Profimedia

Už téměř 3 roky jsme v oktagonu neviděli nejdominantnějšího šampiona Jona Jonese. UFC ale hlásí, že mu přichystalo pořádný comeback, ve kterém se utká o šampionský pás těžké váhy.

V těžké váze UFC se teď dějí velké věci. Organizace ohlásila návrat ztraceného syna Jona Jonese a zároveň odchod šampiona Francise Ngannoua.

Ngannou s UFC už dloho vedl spor ohledně výše jeho výplaty a zároveň nemožnosti zápasit také v boxu, což teď vygradovalo v jeho odchod z organizace. UFC tak přišlo o velkého šampiona a jeho odchod jako vítězství určitě brát nemůže. Těžko říct, která strana je na vině více, ale jisté je, že UFC chce díru po kamerunském šampionovi zalepit co nejrychleji.

A povolalo na to velice silný kalibr. Po dlouhé době se totiž do boje vrátí Jon „Bones“ Jones, který se o šampionský titul v těžké váze utká s francouzským talentem a bývalým prozatímním šampionem Cyrilem „Bon Gaminem“ Ganem.

O comebacku Jonese, který je považován za nejlepšího MMA bojovníka všech dob se mluví už hodně dlouho, ale 35letý bývalý šampion polotěžké váhy si dával pořádně na čas. Naposledy jsme jej mohli vidět před třemi roky, když ve velice těsném zápase (který podle mnohých prohrál), obhájil svůj titul proti Dominicku Reyesovi.

Poté se Jones vzdal titulu v polotěžké váze a vzkázal, že se odebere do těžké váhy, aby získal šampionský pás i tam. Kvůli osobním skandálům a neschopnosti nálézt společnou řeč s UFC ohledně finančních podmínek, se ale Jon do boje příliš neměl. Několikrát se hovořilo o zápasu mezi „Bonesem“ a Stipem Miocicem, nebo dokonce šampionem Francisem Ngannouem. Vždy z toho ale sešlo a jak čas běžel, mnozí fanoušci už přestali doufat, že by se ještě někdy největší talent MMA vůbec do boje vrátil.

Teď je však čekání u konce a souboj mezi Jonesem a Ganem je naplánován na turnaj UFC 285, který se uskuteční 4. března. Původně UFC nechtělo informace o zápasu zveřejňovat už tento víkend, ale na sociální sítě unikly fotografie digitálního billboardu, z T-Mobile Areny v Las Vegas, která zápas nedopatřením zveřejnila. Šéf UFC Dana White následně informaci potvrdil na tiskové konferenci po dnešním turnaji UFC Fight Night 217.

Mohlo by se zdát, že nejdominantnější šampion UFC, jakým Jones ve svých nejlepších letech byl, bude proti Ganeovi s 12 výhrami a jednou porážkou favoritem. Jenže sázkové kanceláře věří více francouzskému bojovníkovi. Velkou roli v tom určitě hraje skutečnost, že Jones nebojoval více než 3 roky, jeho poslední výkon proti Reyesovi byl hodně vlažný a také i přestože podle všeho nabral požadovanou hmotnost pro těžkou váhu, nikdy s „velkými kluky“ přímo nebojoval. Gane naproti za poslední tři roky stihl 6 zápasů, z nichž prohrál jen jeden, s teď už bývalým šampionem Francisem Ngannouem.

Každopádně půjde o jeden z největších comebacků za poslední dobu a Jones bude moct ukázat, proti těžkému soupeři ukázat, jestli mu stále neujel vlak s moderním MMA.

 

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články