Australský bijec Tuivasa se opřel do Jonese: Je nejlepší na světě, ale je to ***!

Australský bijec Tuivasa se opřel do Jonese: Je nejlepší na světě, ale je to ***! Tai Tuivasa | zdroj: Profimedia

Ačkoliv Tai Tuivasa uznává sportovní kvality svého slavnějšího kolegy Jona Jonese, jeho chování mimo oktagon se mu příliš nezamlouvá. Vzájemný zápas je možná blízko.

Australský těžkotonážník Tai Tuivasa letos v únoru šokoval, když velice působivě zvítězil nad obávaným ranařem Derrickem Lewisem. „Bam Bam“ nejdříve ustál ty nejtvrdší Američanovy údery, a pak ho knockoutoval tvrdým loktem.

Toto cenné vítězství zařídilo Tuivasovi skok z 11. až na 3. místo v žebříčku a rázem se tak ocitl mezi elitou těžké váhy. Teď o víkendu ho v Paříži čeká nebezpečný technik Ciryl Gane, který nedávno bojoval o titul, případné vítězství by tak k němu doslova na dosah přiblížilo i Taie. On ale kouká ještě dál a vyhlíží možný střet s legendou, která se už brzy chystá zčeřit relativně stojaté vody heavyweight divize. Řeč je o Jonu Jonesovi, se kterým si Tuivasa dokonce vyměnil několik zpráv.

„Vlastně mi napsal, což bylo dost vtipné,“ řekl Tuivasa. „Asi jsem v nějakém interview řekl, že bych s ním rád bojoval a on mi na to napsal něco jako ‚Nepřestávej vyhrávat a to přání se ti splní‘ nebo něco takového. Nevím jestli se mě snažil vystrašit nebo nažhavit, ale tak nějak se mu povedlo oboje,“ smál se Bam Bam.

Jones je bývalý několikanásobný šampion v polotěžké váze, kde titul vyhrál celkem 14x. Je považován za jednoho z nejtalentovanějších a také nejlepších bojovníků vůbec a před dvěma lety oznámil, že hodlá přestoupit do těžké váhy. I když od té doby přibral pěknou porci svalů a z tréninkových videí je patrné, že se mezi těžkými hochy určitě neztratí, zatím se v oktagonu neukázal. Spekuluje se však, že by se měl koncem roku konečně utkat s bývalým šampionem Stipem Miocicem.

Sám Tuivasa v nejmenším nezpochybňuje, jak kvalitním zápasníkem Jones je, a má pro něj slova chvály. Minimálně tedy co se týče jeho bojových schopností: „Řekl jsem to mnohokrát předtím a stojím si za tím. Myslím si, že Jon Jones je nejlepší bojovník, který kdy bojoval. To jak bojuje… je pravděpodobně nejlepší bojovník, který kdy vkročil do oktagonu.“

Mimo oktagon se ale Jon nechová zrovna jako sportovní vzor. Špatné světlo na jeho úspěšnou kariéru vrhá spousta skandálů, kterými prošel. Od drogových a dopingových deliktů, po problémy s alkoholem za volantem a naposledy i obvinění z domácího násilí, kterého se měl dopustit na své bývalé snoubence. Není tedy divu, že jeho osobnost Tuivasa příliš nemusí:

„Ale jestli je to č**ák? Ano, myslím si, že je to č**ák. A chtěl bych s ním bojovat? Ano. Chtěl by bojovat on se mnou? Myslím, že ano, protože bojoval se všemi a s kýmkoliv. Je jedním z nejlepších, který tenhle sport dělali, ale já bych s ním moc rád bojoval. Ne z nějakého zvláštního důvodu, jen pro ten samý důvod jako vždycky. Rád bojuji se všemi lidmi, kteří si udělali jméno.“

Jejich souboj sice zatím zůstává čistě v teoretické rovině, příští rok by na něj ale klidně dojít mohlo. Pokud tedy "Bam Bam" o víkendu projde přes Ciryla Ganea. To sice nebude vůbec snadné, Australan už ale mnohokrát ukázat, že mu na vítězství stačí jeden pořádný zásah a dál než do 2. kola se s ním nepodíval žádný z posledních 5 soupeřů.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články