Dillashaw popsal drsnou přípravu a předvídá, s kým si příště zabojuje o titul

Dillashaw popsal drsnou přípravu a předvídá, s kým si příště zabojuje o titul T. J. Dillashaw | zdroj: Getty Images

T. J. Dillashaw se na tiskové konferenci rozhovořil o problémech v přípravě i o soupeřích do titulového zápasu.

Bývalý šampion bantamové váhy UFC T. J. Dillashaw nastupoval do víkendového zápasu proti divizní dvojce Corymu Sandhagenovi pod velikým tlakem. Jednalo se totiž o jeho první vystoupení po vypršení dvouletého trestu za doping a někteří experti i fanoušci dávali hlasitě najevo názor, že se americký bojovník po všech těchto peripetiích nezvládne vrátit mezi elitu.

Opak byl ale pravdou. Dillashaw sice v prvních dvou kolech zaostával, kulhal na jednu nohu a nad jeho levým okem se otevřela ošklivě vyhlížející rána, ale od prostřední části začal nad Sandhagenem dominovat, což mu nakonec také vyneslo těsné vítězství na body. Pro T. J. byl tento okamžik velikým zadostiučiněním. Jednak kvůli tomu, že zavřel ústa všem škarohlídům, ale také proto, že na přípravném kempu utrpěl hned několik zranění, která ho do zápasu nemusela vůbec pustit.

„V průběhu přípravného kempu jsem se nedokázal udržet zdravý,“ prozradil Dillashaw na pozápasové tiskové konferenci. „Prvním zraněním bylo, že jsem si při tréninku na slider boardu skřípl nerv v noze, takže jsem musel ještě dva dny před zápasem trénovat v botách. Potom jsem si pochroumal vaz v koleni a zranil levé rameno. Byl to opravdu drsný kemp.“

Dillashaw však nakonec vše zvládl a nyní si může užívat opojný pocit z vítězství. Kritiku, která se na něj valila, sice vnímal a podle svých slov byl před duelem i lehce nervózní, ale snažil se nepouštět si tyto věci příliš do hlavy, což se mu nakonec podařilo. Jeho zásadou je starat se především sám o sebe a moc neřešit, co si myslí ostatní.

„To, co jsem udělal, jsem udělal pro sebe a svoji rodinu. Můj syn se mohl dnes večer dívat na to, jak vyhrávám, což mě dělá ještě šťastnějším. Lituji akorát toho, že jsem ho po zápase nepozdravil do mikrofonu. Co si myslí kdokoliv jiný, je mi jedno. Pokud vám záleží na tom, co si o vás v tomto světě někdo myslí, tak děláte špatné věci.“

Nyní bude Dillashaw vyčkávat na to, jak dopadne odvetný titulový zápas mezi Petrem Yanem a Aljamainem Sterlingem, protože právě zde velice pravděpodobně vykrystalizuje jeho další soupeř. První společný zápas těchto dvou borců skončil poměrně nekompromisní diskvalifikací ruského šampiona, který tak musel odevzdat nejcennější trofej. Tu podle T. J. nyní vybojuje nazpátek a bude ji mít do té doby, dokud se nesetkají v oktagonu.

„Rozhodně chci znovu získat šampionský pás,“ řekl Dillashaw sebejistě. „Je to můj pás a chci ho zpátky. Poslední zápas Aljamaina Sterlinga s Petrem Yanem mě nijak neohromil. Ale myslím si, že Yan v odvetě získá výhru, protože Aljamain nepůsobil dobře. To je zároveň odpověď na to, s kým budu bojovat příště.“

Na to s kým se T. J. nakonec utká si však musíme ještě nějakou dobu počkat, protože druhý zápas mezi Sterlingem a Yanem se podle všeho odehraje až 30. října na turnaji UFC 267, takže následný „titulák“ by měl by pravděpodobně vycházel až na únor či březen příštího roku. Do té doby se Dillashawovi alespoň dostatečně zahojí všechna zranění a bude mít tak možnost znovu ukázat, že mezi absolutní špičku bantamové váhy stále patří.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články