"Dillashaw nebude po dopingu stejným bojovníkem," myslí si Colby Covington

"Dillashaw nebude po dopingu stejným bojovníkem," myslí si Colby Covington Colby Covington | zdroj: Profimedia

Colby Covington se domnívá, že T. J. Dillashaw svoji obnovenou premiéru proti Corymu Sandhagenovi nezvládne.

Pro bývalého šampiona bantamové váhy T. J. Dillashawa bude nadcházející víkendový turnaj UFC velikou zkouškou. Proti divizní dvojce Corymu Sandhagenovi pro něj bude ve hře jak potencionální pozice vyzyvatele, tak také částečné napravení reputace.

Tu si zkazil před dvěma lety, když neprošel dopingovým testem na steroidy (konkrétně na zakázanou látku EPO), kvůli čemuž odevzdal šampionský pás a vyfasoval distanc na 24 měsíců. Za to se na něj do teď snáší veliká vlna kritiky a ozývají se také hlasy, které tvrdí, že Dillashaw při své obnovené premiéře nebude schopný Sandhagena porazit.

Jeden z těchto hlasů patří také bývalému majiteli prozatímního pásu z welterové váhy a králi trashtalků Colbymu Covingtonovi. Podle něj minulost ukázala, že se většina dopingových hříšníků po odpykání trestu už nikdy nedokázala vrátit do vítězné formy a do stejné situace se prý dostane také Dillashaw.

„Je běžné, že když se vrátíte po používání steroidů, tak už se vám tolik nedaří,“ řekl Covington v YouTube rozhovoru s novinářem Jamesem Lynchem. „Vůbec nezáleží na tom, koho proti němu postavili. Prostě už ho nevidím jako stejného bojovníka. Když užíváte steroidy, tak máte mimo jiné také psychickou výhodu. Pak se ale věci změní.“

„Pravděpodobně o sobě teď pochybuje. Myslím, že kvůli tomu také posunul nadcházející zápas z května na červenec. Pravděpodobně má spoustu pochybností. Opravdu nezáleží na tom, proti komu půjde. Já si prostě nemyslím, že jeho návrat po suspendaci bude úspěšný.“

Zda se Dillashawovi podaří dokázat, že je stále tím, kdo může bojovat o titul a nebo proti Sandhagenovi naprosto vyhoří se dozvíme už za necelé dva dny. Turnaj UFC on ESPN 27 začíná již tuto neděli jednu hodinu po půlnoci.

Zdroje:  Youtube - James Lynch

Nejnovější články