Bývalý šampion bantamové váhy T.J. Dillashaw musí kvůli zranění odsunout návrat do UFC

Bývalý šampion bantamové váhy T.J. Dillashaw musí kvůli zranění odsunout návrat do UFC T.J. Dillashaw | zdroj: Getty Images

T.J. Dillashaw si dvouletou pauzu způsobenou dopingem ještě o nějaký čas prodlouží, tentokráte kvůli zranění.

Bývalý šampion bantamové váhy UFC a dopingový hříšník T.J. Dillashaw si bude muset na svoji obnovenou premiéru v organizaci ještě nějaký čas počkat. Původně měl nastoupit v hlavním zápase proti divizní dvojce Corymu Sandhagenovi na turnaji UFC Vegas 26, který je naplánovaný na 8. května, ale všemu udělalo přítrž zranění.

Dillashaw na svůj instagramový profil dnes v noci vložil fotku s hodně ošklivě roztrženým obočím. To mu způsobil jeden ze sparingových partnerů, který mu během tréninku podle jeho slov dal hlavičku. TJ dále uvedl, že se zápas neruší, ale pouze přesouvá na zatím neznámé datum. Náhradní hlavní duel obstarají podle posledních informací bojovnice slámové váhy Michelle Waterson a Marina Rodriguez.

Dillashaw v roce 2018 vládl bantamové váze, a navíc se pokoušel získat i druhý titul (v muší divizi) proti tehdejšímu šampionovi Henrymu Cejudovi. Od toho ale po půl minutě schytal tvrdé TKO a navíc neprošel antidopingovou kontrolou. Kvůli zakázané látce EPO obdržel dvouletý distanc a byl mu odebrán šampionský pás z bantamu. Nyní ho touží získat zpátky.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený TJ Dillashaw (@tjdillashaw)

I proto by měl nastoupit proti Corymu Sandhagenovi, který momentálně patří v bantamové třídě k nejžhavějším prospektům. Z osmi zápasů v UFC totiž prohrál jeden jediný a za poslední dvě dominantní vítězství (především koleno proti Frankiemu Edgarovi bylo spektakulární) obdržel také bonus padesát tisíc dolarů za výkon večera. O Dillashawa se sám přihlásil, aby si to s ním rozdal o pozici vyzyvatele titulového zápasu.

Vše totiž nasvědčuje tomu, že vítěz tohoto zápasu nastoupí proti vítězi odvetného duelu mezi šampionem Aljamainem Sterlingem a jeho vyzyvatelem Petrem Yanem. Ti si chtějí vyřídit účty po posledním kontroverzním titulovém zápase, kdy Sterling získal výhru pouze díky diskvalifikaci ruského protivníka.

Zdroje:  Instagram T.J. Dillashaw

Nejnovější články