Dopingový hříšník a bývalý šampion UFC Dillashaw si to v květnu rozdá s rostoucí hvězdou bantamové váhy

Dopingový hříšník a bývalý šampion UFC Dillashaw si to v květnu rozdá s rostoucí hvězdou bantamové váhy zdroj: Profimedia

V nabité bantamové váze UFC nás čeká skvělý zápas mezi dvěma excelentními bojovníky.

V bantamové váze se momentálně především netrpělivě očekává ohlášení odvety titulového zápasu mezi Petrem Yanem a Aljamainem Sterlingem, ale lehce v pozadí vznikl podle ESPN další velice zajímavý duel. Do něj nastoupí bývalý šampion T.J. Dillashaw, který se vrací po dvouletém trestu a divizní dvojka Cory Sandhagen. Jejich souboj UFC naplánovalo na 8. května.

Dillashaw získal první titul v „bantamu“ v roce 2014, když díky TKO porazil v závěrečném kole Renana Barãa a poté ho zvládl také dvakrát obhájit. Pak ale narazil na Dominicka Cruze a po pětikolové bitvě a velice těsné prohře na body byl nucený šampionský pás odevzdat a na další šanci si musel počkat až do roku 2017.

V tu dobu se Dillashaw potkal s tehdejším šampionem a bývalým tréninkovým partnerem Cody Garbrandtem, kterého utloukl ve druhém kole a získal tak vytouženou trofej zpět. Proti tomu samému soupeři si T.J. navíc připsal i následnou obhajobu a vypadalo to, že jeho skvěle rozjetou kariéru nemůže vůbec nic zkazit.

To se ale změnilo na začátku roku 2019, kdy se Dillashaw pokusil získat titul také v muší váze, kde ale podlehl Henrymu Cejudovi a následně u něj byl proveden pozitivní test na zakázanou dopingovou látku EPO. Trest, který následoval, byl nekompromisní. TJ musel odevzdat šampionský pás bantamové divize a navrch obdržel pozastavení činnosti na dva roky.

Nyní mu vynucený distanc uplynul a Dillashaw se netajil tím, že by okamžitě rád naskočil do titulového zápasu. To se však nelíbilo Sandhagenovi, který momentálně v „bantamu“ platí za jednu z největších rostoucích hvězd. Z osmi zápasů v UFC totiž totiž eviduje jedinou prohru (s Aljamainem Sterlingem) a platí za skvělého univerzála, který často kosí soupeře před časovým limitem.

Sandhagenovi vadilo nejvíce to, že on sám si už vybojoval dostatečnou pozici na to, aby se mohl stát vyzyvatelem a hrozilo, že Dillashaw by ho trochu neprávem předběhl. I proto si o zápas s dopingovým hříšníkem začal velice hlasitě říkat. Ví totiž, že pokud ho porazí, tak už v boji o nejvyšší příčky nebude mít v podstatě žádného dalšího konkurenta.

„Nechci, aby ho nakrmili nějakým slabším soupeřem jenom kvůli tomu, že by pak mohli říct, že jde do „tituláku“ z vyhraného zápasu," řekl Sandhagen v nedávném rozhovoru pro MMA Fighting. „Myslím, že já bych měl být dalším, který bude bojovat o titul, ale pokud bude potřeba eliminovat další možnost, kterou je T.J., tak s ním budu bojovat. A pak půjdu bojovat o titul."

Pokud by souboj o titul mezi Yanem a Sterlingem nedopadl tak nešťastně jak dopadl, je dost pravděpodobné, že by Sandhagen opravdu o titul bojoval. Ale tím, že Yan a Sterling si spolu musí dorovnat nevyřízené účty, bude si muset Sandhagen ještě proklestit cestu k šampionskému pásu přes Dillashawa. Oba bojovníci dělají velice atraktivní zápasy, takže o zábavu máme určitě postaráno.

Zdroje:  MMA Fighting , tisková zpráva - ESPN

Nejnovější články