Dillashaw se vrací po dopingovém trestu a má velké cíle: „Chci všem dokázat, že jsem nejlepší bantamová váha historie“

Dillashaw se vrací po dopingovém trestu a má velké cíle: „Chci všem dokázat, že jsem nejlepší bantamová váha historie“ zdroj: Profimedia

Po dvouletém trestu je bývalý šampion T. J. Dillashaw zpět a chce brzy znovu usednout na trůn bantamové divize.

Bantamová divize se v posledních letech těší obrovského diváckého zájmu, který určitě ještě zvýší návrat dopingového hříšníka T. J. Dillashawa. Bývalý šampion může po dvou letech opět zápasit a kromě zlepšení pošramocené pověsti, pokukuje po nejvyšších příčkách a plánuje znovu získat světový titul. 

Pětatřicetiletý rodák z Kalifornie s profesionální bilancí 16 - 4 dvakrát porazil velkého rivala Cody Garbrandta a stal se právoplatným králem bantamové divize. V roce 2019 shodil do muší váhy, s myšlenkou stát se dalším dvojnásobným šampionem UFC. Duel s Henry Cejudem však vůbec nezvládl a odešel poražen za pouhých 32 vteřin. Po zápase však přišly mnohem větší trable, než je porážka v titulovém souboji. 

Dillashaw byl usvědčen z porušení antidopingových pravidel a sám se doznal k užití látky s názvem EPO. Erythropoetin zvyšuje obsah červených krvinek v krvi a pomáhá ke zvýšení fyzického výkonu. Nejznámějším uživatelem EPA byl cyklista Lance Armstrong, který dlouhé roky vodil za nos doslova celý svět. 

Jelikož se Dillashaw k podvádění přiznal a během vyšetřování spolupracoval, vyfasoval “pouze” dvouletý trest a letos může opět profesionálně zápasit. V rozhovoru prozradil, že se stále cítí být šampionem a brzy získá svůj titul zpět.

“Musel jsem si trošku srovnat hlavu, ale jsem připraven získat zpátky svůj titul. Petr Yan prohlásil, že se mnou chce bojovat a pokud se ta příležitost naskytne, skočím po ní. Uvidíme, co se stane 6. března při jeho utkání se Sterlingem. Yan má před sebou velkou zkoušku, ale ten souboj sám chtěl. Moc dobře ví, že tu pořád budou spekulace, zda je skutečný šampion, protože neporazil právoplatného šampiona.” 

Yan si možná myslí, že bude nejlepší mě chytit v prvním zápase, protože nebudu rozzápasený. Tak či tak, mým cílem je být opět světovým šampionem a nezastavím se, dokud pás nezískám.” 

Garbrandt - Dillashaw zdroj: Getty Images

V našlapané bantamové divizi se pro Dillashawa nabízí celá řada zvučných jmen. Nasnadě je třetí souboj s Cody Garbratnem, atraktivní duel s legendárním Jose Aldem či novým prospektem Cory Sandhagenem, který na sebe upozornil začátkem února, kdy naskončeným kolenem totálně vypnul Frankie Edgara a řekl si o titulový zápas.

“Už proběhla nějaká jednání, ale zatím nemohu nic zveřejnit. Myslím, že všichni z první pětky se mnou chtějí zápasit. Chci se vrátit v tom nejlepším světle. Je mi 35 let a toužím všem dokázat, že jsem nejlepší bantamová váha historie. Pokud dostanu zápas o titul, vezmu ho. Pokud ne, vyřídím kohokoli z nejlepší pětice. UFC jsem řekl, že přijmu zápas s každým, kdo mě vyzve. Vystoupám nahoru a získám zpět svůj pás.” 

T. J. si myslí že titulový zápas Yana s Aljamainem Sterling, bude vyrovnaným soubojem, který rozhodnou detaily a wrestling či boj na zemi.

“Pro Yana to bude opravdu těžký zápas. Sice má pestřejší sadu dovedností, ale Sterling je neskutečně agresivní. Jeho údery jsou nepříjemné, kope jako kůň a nikdy se nezastaví. Drží si vzdálenost, ale pak vás chytne a ukáže, jak skvělé má jiu-jitsu. Koukněte se, jak vyřídil Sandhagena za pouhých 45 sekund. Myslím si, že to bude tvrdý zápas, ale Yan má největší slabinu v zápase a boji na zemi. Prohrál s bojovníkem z Bellatoru jenom proto, že má špatný wrestling. Své peníze bych stále vsadil na Yana, ale nemůžeme jeho soupeře podceňovat. Zatím mě nemůže vyzvat, protože Sterlinga neporazil, ale uvidíme po 6. březnu.” 

Pokud nevyjde titulový zápas, Dillashaw by se rád znovu utkal s Henry Cejudem a odčinil ponižující porážku z roku 2019. 

Cejudo mě stále zajímá. Odvedl opravdu dobrou práci a porazil mě. Je to fantastický atlet, který vyhrál olympijské zlato, ale já jsem lepší bojovník. Pokud se vrátí z důchodu, klidně s ním budu bojovat, ale nejdůležitější je, abych znovu získal šampionský pás a ukázal, že jsem ten nejlepší.”

Nejpravděpodobnější se zdá završení trilogie s Garbrandtem. Mezi bojovníky panuje neustále velká rivalita a Cody touží ukázat, že napotřetí už Dillashawa porazí.

"T. J. mě chytil v době, kdy jsem nebyl v ideálním psychickém rozpoložení. Až budu správně psychicky nastavený, nemůže mě porazit," prohlásil nedávno Garbrandt, který popichuje velkého rivala.

I přes své nepochybně skvělé bojové schopnosti bude pro T.J. Dillashawa těžké zbavit se nálepky dopingového hříšníka. EPO prokazatelně zlepšuje fyzický výkon a můžeme jen spekulovat, jak dlouho zakázanou látku užíval. Garbrant tvrdí, že dopoval v obou jejich vzájemných duelech, objevují se fámy, že pravidla porušoval celou svou kariéru. Nyní je s podváděním konec a tak se možná ukáže, jak dobrým bojovníkem T. J. opravdu je. Jeho návrat rapidně zvýší zájem o bantamovou divizi a v letošním roce nás čeká spousta atraktivní duelů, které lehčí váhy vždy přinášejí.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články