Sandhagen jde v neděli zpět do klece. Podívejte se, jak knockoutoval své dva předchozí soupeře

Sandhagen jde v neděli zpět do klece. Podívejte se, jak knockoutoval své dva předchozí soupeře Cory Sandhagen - Marlon Moraes | zdroj: Profimedia

Bývalý šampion T.J. Dillashaw si brousí zuby na titulový zápas, jenže v cestě mu stojí prvotřídní zabiják v podobě Coryho Sandhagena.

V sobotu nás v rámci dalšího turnaje UFC čeká velice zajímavý zápas mezi Cory Sandhagenem a T.J. Dillashawem. Tento souboj je opepřený nejen tím, že oba jsou bývalými týmovými parťáky, ale také proto, že Dillashaw se vrací do boje po více než dvou letech, které dostal jako trest za prokázaný doping od antidopingové agentury USADA.

Zatímco Dillashaw si odpykával svůj trest, ze Sandhagena se stal špičkový bojovník a odbojoval v UFC za tu dobu 5 zápasů, přičemž 4 vyhrál a prohrál jen jeden, s nynějším (papírovým) šampionem Aljamainem Sterlingem. Tuto porážku však vzápětí napravil dvěma skvělými výkony.

Jeho první obětí byl Marlon Moraes, bývalý vyzyvatel a tvrdý striker z Brazílie, který se chtěl dostat zpět k titulové šanci. Jenže Cory Sandhagen mu nic takového nedovolil. První kolo bylo ještě poměrně vyrovnané, Moraes se snažil vyvíjet tlak a občas se mu dařilo Sandhagena trefit, zatímco ten bojoval z ústupu a využíval své výškové převahy. Na začátku druhého kola ale Cory předvedl skvělý spinning-wheel-kick a trefil Moraese patou na spánek. Ten šel okamžitě k zemi, udělal kotoul vzad a Sandhagen jej dobil salvou tvrdých úderů.

Možná ještě působivější bylo ale Sandhagenovo poslední KO z únorového zápasu proti veteránovi, legendě a skutečnému tvrďákovi Frankiemu Edgarovi. Ten začal zápas svým obvyklým tlakem a velice dobrým pohybem. Ale jeho rytmus Cory přečetl velice rychle a když mu chtěl Frankie dát jeden ze svých jabů, vypustil svoje skvěle načasované koleno přesně na Frankieho čelist. Dalších úderů nebylo třeba, Frankie se svezl v bezvědomí na zem a po 38 sekundách bylo o vítězi jasno.

Cory Sandhagen tak ukázal, že je ve skvělé formě, a že se každým zápasem zlepšuje. Navíc bude mít proti T.J. Dillashawovi velkou výškovou převahu, takže bývalého šampiona, který přes 2 roky nebojoval, čeká velice těžký restart jeho kariéry.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články