Dívčí válka na Bojovém ostrově: Preview zápasu Paige VanZant vs. Amanda Ribas

Dívčí válka na Bojovém ostrově: Preview zápasu Paige VanZant vs. Amanda Ribas zdroj: Profimedia

Hlavní kartu UFC 251 zpestří souboj dvou dam, které doslova klamou tělem. Možná tak nevypadají, ale umí rozdat i ustát pořádné rány.

Hlavní kartu premiérového UFC na Bojovém ostrově otevře zápas dvou sličných a zároveň drsných dam. Ten bude zajímavý i v tom, že ačkoliv je oběma 26 let, nachází se každá momentálně v úplně jiné fázi kariéry.

Amanda Ribas ve své kariéře prohrála pouze jednou, a to ještě před vstupem do UFC. Tahle Brazilská bojovnice se v nejprestižnější organizaci představila teprve loni v červnu, ale už stihla 3 zápasy. Ve svém debutu bez problémů utáhla Emily Whitmire ve druhém kole na rear-naked-choke. Posléze přidala ještě dvě výhry na body nad Mackenzie Dern a Randou Markos.

V žebříčku slámové váhy teď Ribas patří 14. místo a pokud vylepší svou bilanci na 10-1, dost možná se brzy objeví v užší špičce. Koneckonců ani ona sama své titulové ambice nikterak neskrývá. "Myslím, že možná koncem roku nebo v příštím roce. Potřebuji ještě nějaké zápasy. To vím. Ne jen pro to, abych stoupala v žebříčku, ale abych získala více zkušeností s UFC a fanoušky," nechala se slyšet po svém posledním vítězství v březnu.

To její vrstevnice Paige VanZant se nachází v úplně jiné fázi kariéry. Přestože se jí v boji příliš nedaří a dlouho se potýkala se zraněním ruky, mimo oktagon se stala hvězdou a dala otevřeně najevo, že si vydělá víc než bojováním vydělá na Instagramu. Tohle bude poslední zápas její současné smlouvy, a výhra by ji určitě zajistila mnohem lepší vyjednávací pozici, ať už v UFC či jiné organizaci. Američanka se totiž netají tím, že chce jednat o angažmá i jinde.

Populární americká bojovnice sice není typickou instagramovou modelkou a dokáže se pořádně porvat, ale na Ribas by měla ztrácet ve všech aspektech boje. Podle statistik má Brazilka vyšší frekvenci úderů i lepší obranu a v postoji je mnohem techničtější, dobře pracuje se vzdáleností. Jenže VanZant je, ač se to na první pohled nemusí zdát, pořádná tvrďačka s dobrou fyzičkou, a pokud ze zápasu udělá nonstop bitku, mohla by to pro ni být cesta k vítězství. Na druhou stranu je otázkou, s jakým psychickým rozpoložením do boje půjde, a zdali v sobě dokáže najít potřebnou dravost.

Galavečer UFC 251 startuje v neděli v 1:30 ráno a v našich končinách bude k vidění na stanici Nova Sport. Na našich stránkách samozřejmě najdete jako vždy reporty z jednotlivých zápasů.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články