Hvězdná bojovnice VanZant už si vydělá na Instagramu víc, než samotnými zápasy

Hvězdná bojovnice VanZant už si vydělá na Instagramu víc, než samotnými zápasy zdroj: Profimedia

Paige VanZant není úplně spokojená kolik za své výkony v UFC bere.

 

Bojovnice Paige VanZant se pomalu vrací do tréninku po třetí operaci její paže a má v UFC nasmlouvaný ještě minimálně jeden zápas. Ten ještě nemá domluvený, ale už nyní v rozhovoru pro ESPN vznesla ostrou kritiku k platovým podmínkám nejslavnější organizace.

"Když sedím doma a zveřejňuji fotky na Instagramu, tak vydělám víc než když bojuji. Když jsem naposledy jednala o smlouvě, říkali mi: 'Nemůžeme ti dát víc než má ženská šampionka.' V pohodě, ale proč mě porovnávají jenom se ženami? Všichni by měli dostat víc. A já chci výrazné zvýšení platu. Byla jsem teď extrémně  úspěšná jak v UFC, tak i mimo. V UFC mám pět výher, čtyřikrát před časovým limitem a dvakrát jsem měla main fight. Myslím, že někdo s takovými úspěchy by měl dostat víc peněz."

Faktem je, že platově UFC stále zaostává za většinou profesionálních amerických lig ostatních sportů. Její oblíbenost přitom minimálně na sociálních sítích roste a na Instagramu dokonce v počtu followerů překonala i NFL, což je nejsledovanější soutěž v USA. Pro Forbes to potvrdil sám prezident UFC Dana White.

Paige VanZant zdroj: Profimedia

"UFC právě prolomila hranici 15 milionů followerů, NFL jich má 14,9 a já vždycky říkal, že budeme jednoho dne větší než NFL. Už jsme větší v globálu, ale nyní jsme je překonali také s instagramovými stoupenci. A díky našemu novému partnerství s mediální společností ESPN budeme pokračovat v dosahování ještě vyšších úrovní. Náš sport je tu pouhých dvacet let a my teprve začínáme."

Zdroje:  Forbes , ESPN

Nejnovější články