Donald Trump fušuje do MMA, šéfovi UFC se však jeho nápad nelíbí

Donald Trump fušuje do MMA, šéfovi UFC se však jeho nápad nelíbí Donald Trump a známý "trashtalker" Colby Covington. | zdroj: Profimedia

Podle Donalda Trumpa jsou migranti tvrdí bojovníci, a tak šéfovi UFC navrhnul, aby svou MMA organizaci rozšířil.

Bývalý prezident Spojených států Donald Trump bývá častým hostem turnajů UFC, s šéfem nejslavnější MMA organizace Danou Whitem ho pojí přátelský vztah a od fanoušků v hledišti se mu většinou dostane bouřlivého přivítání, podporují ho i mnozí bojovníci.

Teď Trump, jehož hlavním politickým tématem jsou problémy s přistěhovalectvím, přišel s praštěným nápadem, jak UFC ozvláštnit. „Řekl jsem Danovi – mám takový nápad, proč vedle svojí normální ligy nezaložíš i ligu pro bojovníky migranty? A pak bys šampiona té svojí soutěže, což jsou nejlepší bojovníci na světě, postavil proti šampionovi migrantů. Myslím, že by migrant mohl vyhrát, tak tvrdí totiž jsou!“ vyprávěl v sobotu na shromáždění Koalice pro víru a svobodu.

„Moc se mu ten nápad nelíbil, ale rozhodně to není nejhorší idea, kterou jsem kdy měl,“ dodal Trump. White už potvrdil, že tomu tak skutečně bylo, zdůraznil ale, že šlo o vtip. To sice možná ano, ale i tak to zapadá do Trumpovy strategie, jak vylíčit přistěhovalce jako drsné hochy, kteří jsou pro USA hrozbou.

Z praktického hlediska je Trumpův nápad nesmysl, neboť UFC je mezinárodní organizace. Zápasníci jsou nabíráni po celém světě a nezdá se, že by původ předurčoval úspěch. Samozřejmě jsou ale regiony, kde se kvalitních fighterů rekrutuje více, jako je tomu třeba v případě Brazílie či Dagestánu. Mezi absolutní špičkou ale najdeme zápasníky pocházející z různých zemí i sociálních poměrů.

Zdroje:  Politico

Nejnovější články