Ferguson si hledá tým, Oliveirovu nabídku ale zřejmě nepřijme, doufá totiž v odvetu

Ferguson si hledá tým, Oliveirovu nabídku ale zřejmě nepřijme, doufá totiž v odvetu Charles Oliveira a Tony Ferguson | zdroj: Profimedia

Čtyři porážky v řadě ho nezastaví, Američan s přezdívkou "El Cucuy" hodlá vstát z popela a nepřestává věřit, že si na sklonku kariéry dokráčí pro šampionský pás UFC.

Ještě donedávna byl Tony Ferguson považován za jednoho z nejlepších bojovníků světa, jenže poslední čtyři zápasy nevyhrál a začínají se množit hlasy, že už je za zenitem a měl by to ve 38 letech možná raději zabalit. "El Cucuy" o tom ale nechce ani slyšet.

"Dostal jsem sakra knockout, nechci aby se to víckrát opakovalo," vrátil se americký bojovník v rozhovoru pro MMAjunkie k poslední porážce, brutálnímu KO frontkickem od Michaela Chandlera. "Mohl jsem tomu za prvé zabránit a za druhé, měl jsem ho ukončit v prvním kole, jakmile jsem ho poslal k zemi."

V takovém případě by Tonymu podle jeho slov "každý líbal zadek". S prvním kolem je oprávněně spokojený, nad tím druhým stále jen nevěřícně kroutí hlavou. Všechno zlé je ale k něčemu dobré, alespoň tak to Ferguson cítí. Drtivé porážky mu prý ukázaly, že musí trénovat jinak. Konkrétně se chce stát součástí nějakého renomovaného týmu.

„Věc, na které teď musím zapracovat, je ukončování a k tomu je potřeba sparing a tým, abych měl dostupné parťáky. Nějakou dobu jsem opravdu nerad ubližoval lidem, nedělám to rád, ale je to v tomhle sportu potřeba," přiznává Tony, který dlouhá léta fungoval mimo velké gymy. Nabídku na spolupráci poslal i šampion Charles Oliveira, tu ale "El Cucuy" pravděpodobně nepřijme.

"Chute Boxe je opravdu dobrá škola, ale Charles je v mé váze a já jsem jedním z mála bojovníků, které neukončil. Do toho zápasu jsem přitom šel s tím, že jsem netrénoval jiu-jitsu. Nevedl jsem si ale zas tak špatně. Ne tak jako Dustin Poirier, který tam jen seděl a ležel. Já byl aktivní a všude zkoušel nasadit submise. Musím o té nabídce popřemýšlet, protože si myslím, že s ním budu znovu bojovat."

Pravděpodobně tedy Tony zvolí raději nějaký tým doma ve Spojených státech. Zmínil The Pit, Jackson-Wink Academy či Sydnicate gym. Věří, že se správnými lidmi v zádech ještě může dokráčet k titulu. "Mám schopnosti k tomu, abych pás získal," nevzdává se.

Kdy bude zápasit příště, zatím neví. Jakmile ale nadejde čas, dá UFC signál a je jisté, že o zajímavé soupeře rozhodně nouzi mít nebude. Doufejme ale, že se dokáže vyhoupnout zpátky do sedla a ještě v lehké váze zamíchá kartami.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články