Francis Ngannou podstoupil test na COVID-19 a pravděpodobně se objeví na UFC 249

Francis Ngannou podstoupil test na COVID-19 a pravděpodobně se objeví na UFC 249 zdroj: Profimedia

Kamerunský zabiják se koronaviru nebojí a je zde velká šance, že ozdobí UFC 249.

I přestože Dana White doposud nezveřejnil lokalitu pro konání UFC 249, které se má odehrát 18. dubna, šéf UFC nepochybuje o tom, že UFC 249 proběhne. A pro fanoušky bojových sportů to má být úžasná podívaná:

„Snažíme se vytvořit tu nejvíce našlapanou kartu zápasů v dějinách tohoto sportu. Některé věci vyjdou a některé ne. My se snažíme vyřešit, co budeme dělat, když něco nevyjde,“ řekl Dana White na ESPN.

Stále se neví, kdo přesně v ten večer bude zápasit, jistý je zatím pouze duel mezi šampionem lehké váhy Khabibem Nurmagomedovem a Tonym Fergusonem.

Jako pravděpodobným se zdá být i zápas mezi těžkými vahami Francisem Ngannou a Jairzinhem Rozenstruikem, kteří se měli původně utkat tento víkend na akci UFC on ESPN 8, která se ale kvůli pandemii koronaviru zrušila.

Pokud by k tomuto zápasu opravdu došlo, máme se na co těšit. Francis Ngannou je neprávem opomíjený vyzyvatel v těžké váze, který má v rukou neuvěřitelná kladiva a své soupeře většinou knockoutuje hned v prvním kole. Ngannou nebojoval od minulého června a dával docela hlasitě najevo, že se mu nelíbí sedět a čekat, až se Cormier s Miocicem znovu utkají. Místo titulového zápasu mu UFC nabídlo Rozenstruika, který je ale dost příček pod ním. I přesto Francis zápas vzal a my se jej možná dočkáme 18. dubna:

„Je tady šance, že budu bojovat na té kartě [UFC 249], ale UFC musí ještě pár věcí dořešit. Zdá se, že mají lokalitu, ale musí to ještě ověřit a zvládnout to udělat pro lidi bezpečně. Byl jsem testován na COVID-19, takže asi otestovali i ostatní bojovníky, což je určitě pozitivní věc.“

„Nechci říct, že COVID-19 není nic, co by se mělo brát na lehkou váhu, ani nechci říct, že je to bůhvíjak špatné. Myslím, že je to v podstatě chřipka, kterou míváme pořád. Jediný problém je, že je to moc nakažlivé a že se to šíří hodně rychle. Ale ne, nemám z toho obavy. I předtím než jsem byl testován jsem se toho nebál. Říkal jsem si, že cokoliv se stane, bude to v pořádku. Myslím, že nejhorší na tom je ta panika,“ řekl Ngannou v podcastu Submission radio.

Jairzinho Rozenstruik je co se týče tvrdých úderů v podstatě věrnou kopií Ngannoua a i přestože nemá zatím tolik zkušeností s naprostou špičkou, daří se mu své soupeře vypínat jako na běžícím páse. Z 10 výher svým soupeřům nadělil 9 KO a dosud nepoznal porážku. Momentálně trénuje na Floridě v American Top Teamu a na Francise Ngannou je podle svých slov připravený:

„Deláme to co musíme, trénujeme a čekáme na nové zprávy. Teď jsme trochu polevili a jakmile budeme vědět nějaké novinky, tak do toho zase pořádně vlítneme, takže jsme připraveni na cokoliv,“ řekl Rozenstruik reportérovi The Schmo.

Pokud k souboji opravdu dojde, je velká šance, že bodoví rozhodčí nebudou mít co na práci a že jeden z bojovníků si ustele na zemi.

Zdroje:  YouTube Submission Radio , bloodyelbow , mmafighting.com , mmajunkie.com , The Schmo

Nejnovější články