Vyzyvatel Francis Ngannou je roztrpčený z čekání na další šanci

Vyzyvatel Francis Ngannou je roztrpčený z čekání na další šanci zdroj: Profimedia

Francis Ngannou by se ještě jednou rád utkal o titul, to mu však momentálně blokují Cormier s Miocicem.

V těžké váze UFC se o šampionský pás už dvakrát za sebou poprali Daniel Cormier s aktuálním držitelem pásu Stipem Miocicem a netrpělivě se vyhlíží dokončení jejich trilogie. Trochu ve stínu tak zůstal hlavní vyzyvatel Francis Ngannou, který by se konečně rád znovu utkal o titul a trochu frustrovaně vyčkává na svoji další šanci. V roce 2018 prohrál v titulovém zápase se staronovým šampionem Stipem Miocicem a od té doby nasbíral 3 výhry v řadě a právem pomýšlí na reparát.

Teď Ngannou kritizuje především to, že i po výhrách nad třemi top bojovníky (Curtis Blaydes, Cain Velasquez a Junior dos Santos), musel přijmout další „obyčejný“ zápas, zatímco domlouvání titulového souboje stagnuje a on mezitím mohl být dalším kandidátem. „Upřímně ani nevím, co si o tom mám myslet,“ řekl Ngannou pro server MMA Junkie.

„Můžeme spekulovat a můžeme se domnívat, ale jenom UFC ví, co se děje a kdy se to bude dít. Nejsem tím překvapený, ale je trochu divné být v divizi, kde neprobíhá souboj o titul. Ten je teď zastavený, takže vlastně ani nevíme, jestli se vůbec uskuteční nebo kdy bude. Možná za šest měsíců, za rok nebo jindy.“

Ngannou místo neustálého čekání zatím přijal duel proti dosud neporaženému Jairzinhovi Rozenstruikovi, se kterým se utká 28. března a myšlenkami na titul si teď nechce zatěžovat hlavu. „Pořád jenom očekávat je nesmírně stresující, takže už o tom nechci přemýšlet. Teď mám alespoň něco, na co se mohu zaměřit, i když to není přesně to, co jsem chtěl. Ale ano, soustředím se teď na Rozenstruika a to zaměstnává moji mysl.“

A Stipe Miocic, který se léčil ze zranění rohovky se pořád do oktagonu příliš nehrne, ale podle některých informací by se měl titulový zápas mezi Cormierem a Miocicem uskutečnit už v červnu. Zatím ale nebyla zveřejněna žádná oficiální zpráva a tak si na konečné slovo budeme muset ještě chvilku počkat.

Francis Ngannou se teď ale musí soustředit na 28. března, kdy se utká se svým dalším soupeřem, kterým je Jairzinho Rozenstruik. Jairzinho je hodně nebezpečný a z 10 výher své soupeře 9krát knockoutoval. Při tomto souboji dvou knockoutových umělců tak budou stoprocentně lítat jiskry.

Zdroje:  MMA Junkie

Nejnovější články