Chystá se třetí zápas Miocice s Cormierem. A Ngannou z toho nemá velkou radost

Chystá se třetí zápas Miocice s Cormierem. A Ngannou z toho nemá velkou radost zdroj: Profimedia

Kamerunský bijec zvažuje, že když nedostane další titulovou šanci, přejde od UFC do jiné organizace.

Daniel Cormier a Stipe Miocic proti sobě šli už ve dvou bitvách a pokaždé se radoval z vítězství jeden z nich. Teď to vypadá, že UFC jim umožní utkat se spolu ještě jednou a uzavřít tak jejich rivalství trilogií.

V prvním zápase šokoval svět hned v prvním kole Daniel Cormier, když při rozvázání klinče našel Miocicovu bradu přesným a tvrdým pravým hákem a ukončil zápas KO. Druhý zápas byl o poznání vyrovnanější a i přesto, že v něm měl Cormier možná trochu navrch, Stipe pozměnil taktiku a díky skvělým ranám na spodek si ve čtvrtém kole připravil prostor pro svůj tvrdý zadní direkt a dalšími údery vzal Cormierovi šampionský pás zpět k sobě.

UFC má rádo trilogie, hlavně pokud mají náboj rivalství a mají v sobě skrytý zajímavý příběh, což je případ i Cormiera s Miocicem. Datum jejich třetího souboje je však ještě v nedohlednu: „Nevypadá to, že by se měl zápas uskutečnit dříve než v červnu“, řekl Cormier pro server MMA Junkie.

„Jsem připravený, ale on je šampion. On je šampion, on dělá pravidla. Takže jsem v pohotovosti a čekám, kdy ten týpek [Miocic] řekne, že budeme bojovat. Když mi dá vědět, budu připravený. Budu připravený ještě víc, než minule, protože cítím, že teď se můžu připravit ještě lépe hned od začátku.“

Cormier se zaměřil především na svůj box. „Trénuju teď s Georgem Foremanem a ten mi ukázal nějaké tipy jak zlepšit můj boxing. V podstatě je to celé o boxu. Stipe mě moc nekopal, on bouchá a bouchá a já bouchám a wrestlím. Začal jsem pracovat na nějakých věcech, které mi minule způsobily potíže.“

Cormier, kterému je teď 40 let, chtěl jít do zápasového důchodu už minulý rok. To si ale rozmyslel a teď si brousí zuby na svůj, pravděpodobně poslední, zápas o titul v těžké váze.

Z povzdálí sleduje námluvy mezi Cormierem a Miocicem také Francis Ngannou, který si asi připadá trochu jako křen a vůbec se mu situace na špičce těžké váhy nelíbí.

Ngannou se cítí být na postu vyzyvatele a nese velice nelibě, že by měl frontu k titulu předběhnout bývalý šampion Daniel Cormier. „Řekl jsem si o zápas o titul,“ zmínil nedávno Francis Ngannou v rozhovoru s Arielem Helwanim. „A řekli mi, že mají naplánovanou trilogii mezi Stipe Miocicem a Danielem Cormierem, a že neví přesně kdy k tomu dojde, protože Miocic se zotavuje z operace oka.“

Ngannou poslední 3 zápasy vyhrál v prvním kole na KO, resp. TKO, proti Curtisi Blaydesovi, Cainu Velasquezovi a Junioru dos Santosovi. I tak mu ale UFC nedopřeje šanci na zisk titulu. Dokonce pro něj nemá ani jasného dalšího soupeře, po kterém Ngannou neustále volá.

Nedávno jej sice vyzval Jairzinho Rozenstruik, který knockoutoval Alistaira Overeema a připsal si tak již 10. KO z 11 výher, Ngannou však nebyl úplně uchvácen jeho výkonem a řekl, že Rozenstruik celý zápas prohrával a pak měl spíše štěstí. Zápas s ním by si ale dokázal představit: „V tento moment nemám moc možností, takže ano, ten zápas mě zajímá.“

Ngannou je z toho všeho dost znechucený a cítí se frustrovaný, že z pozice druhé nejlepší těžké váhy v žebříčku musí žadonit o zápas. Nutno však podotknout, že nedávno odmítl zápas s Alexanderem Volkovem, i když jej měl přijmout jako náhradník, ve velice krátkém čase před zápasem.

Zdroje:  MMA Junkie

Nejnovější články