Cormier chce stihnout odvetu s Miocicem ještě letos, pak ukončí kariéru MMA

Cormier chce stihnout odvetu s Miocicem ještě letos, pak ukončí kariéru MMA zdroj: Profimedia

Ve hře tak je varianta, že bude duel Cormier vs Miocic 3 součástí nabitého turnaje UFC 245.

Datum 14. prosince by měli mít výrazně označeno v kalendáři všichni fanoušci toho nejlepšího MMA. Ten den se totiž bude konat turnaj UFC 245 a vypadá to na jednu z nejnabitějších karet nejen tohoto roku. Svůj titul v pérové váze bude v hlavním duelu večera obhajovat Max Holloway proti Alexandru Volkanosvkimu a další šampionský pás bude v ženském bantamu bránit Amanda Nunes, které se postaví Germaine de Randamie.

To však ještě stále není všechno, protože pokud vše vyjde, tak jak má, dočkáme se i třetího "tituláku" během jednoho večera. O ten usiluje Daniel Cormier, který by měl nastoupit do druhé odvety proti šampionovi těžké váhy Stipemu Miocicovi (náš článek). To ostatně i sám DC prozradil v rozhovoru pro reportéra ESPN Ariela Helwaniho a zároveň oznámil, že se bude jednat o jeho poslední zápas před sportovním důchodem.

"Chci znovu bojovat s tímhle chlápkem (Miocic) a tentokrát se budu snažit bojovat správným způsobem," řekl Cormier. "Doufám, že to bude stačit k tomu, aby mi po zápase zvedli ruku. Ale ať vyhraju nebo prohraju, tak už vícekrát bojovat nebudu. Tohle bude naposledy, co vstoupím do oktagonu.

Cormier - Miocic zdroj: Profimedia

Cormier by mohl pokoukávat také po dokončení trilogie se šampionem polotěžké váhy Jonem Jonesem, ale napravení posledního neúspěchu s Miocicem je pro jeho zakončení kariéry prioritní. "To, co máme pravě teď se Stipem v těžké váze je skutečná rivalita. A já mám v úmyslu dokončit svojí práci a bojovat tak, jako při tréninku."

"Naposledy to byla od Stipeho skvělá práce. Všechno bylo o jeho bojovém myšlení a schopnostech. Dával mi tvrdé údery na tělo a když mě to zabolelo, tak nepokračoval, šel rovnou nahoru. Neříkám, že můžu Stipeho jen tak chytit a prásknout s ním o zem, ale dokážu udělat mnoho věcí lépe než 17. srpna."

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články