Frustrovaný Cejudo: Masvidalovi, který má 17 proher, zaplatí balík a mně ne?

Frustrovaný Cejudo: Masvidalovi, který má 17 proher, zaplatí balík a mně ne? Henry Cejudo a Jiří Procházka | zdroj: Profimedia

Získal zlatou olympijskou medaili, stal se šampionem dvou váhových divizí v UFC a nyní předává rady elitním bojovníkům jako trenér. Přesto by Cejudo ještě rád bojoval, pokud by mu šéfové pořádně zaplatili.

Henry Cejudo se sice po ukončení aktivní bojovnické kariéry stal vyhledávaným trenérem a do tělocvičny si k němu pro rady jezdí světová špička MMA (mimo jiné Jiří Procházka), rád ale dává najevo, že by se rád vrátil, pokud by mu UFC nabídlo dostatečné peníze.

Není to tak dávno, co se Henry vehementně hlásil o zápas proti šampionovi pérové váhy Alexanderu Volkanovskimu, což by z něj v případě vítězství udělalo trojitého šampiona. Šéf UFC Dana White však tuto variantu zavrhl a prozradil, že by Cejudo nejdřív musel znovu vstoupit do antidopingového programu, takže by mohl bojovat až za půl roku. To ale bývalý dvojnásobný šampion a olympijský vítěz za aktuální situace odmítá.

"Do programu USADA se nepřihlásím, dokud nedostanu, co si zasloužím. Oni dají peníze Adesanyovi, který ani neví, jak udělat zatracenou měsíční chůzi, nedokáže vyhrát druhý pás, neumí ubránit takedown, aby si zachránil život. Nebo dají peníze Jorgemu Masvidalovi. Má v kariéře 17 porážek a oni nemůžou dát něco z těch peněz Triple Cmu?" postěžoval si Cejudo na "nesportovní chování" ze strany UFC v podcastu The Underground. Právě Adesanya a Masvidal dostali před svými zápasy nové lukrativní smlouvy. To podle Henryho UFC dělá proto, aby udrželo své hlavní hvězdy, jedno procento bojovníků, spokojené.

"A já mezi to jedno procento patřím, jaktože nezaplatí mně? Porazil bych Petra Yana, zmlátil bych Alexandera Průměrného," kasá se. Věří totiž, že by byl schopen ovládnout po pérové a bantamové také pérovou divizi.

Henry Cejudo Dva šampionské pásy, zlatá medaile z olympiády, Cejudo by ale chtěl víc. | zdroj: Profimedia

Aktuálně to však bohužel vypadá, že situace okolo Cejuda uvízla na mrtvém bodě a UFC nechystá vyvíjet žádnou snahu, aby se vrátil. Z jeho pohledu je vše jen otázkou peněz. Ačkoliv je přesvědčen, že by si zasloužil rovnou zabojovat o titul, byl by ochoten přijmout i souboj s Maxem Hollowayem. "Vím, že bych ho dokázal porazit a pak bych se dostal k Alexanderovi Průměrnému. Zajímá mě, co na ten zápas Holloway řekne. Respektuji ho, ale zároveň vím, že je porazitelný. Ale taky nebezpečný. Proto se mi to zamlouvá. Myslím, že by mě bral vážně a bojoval by se mnou víc než Alexander. To je cesta, kterou bych rád šel."

Zdá se však, že je smířený s tím, že to nejspíš nevyjde a bude sbírat úspěchy už jen jako trenér. "Na Danu (šéfa UFC - pozn. red.) se nezlobím, pokud si myslí, že za to nestojím. Měl jsem úžasnou kariéru, nikdo se tomu nikdy ani nepřiblíží," říká Henry a sám sebe považuje za úspěšnějšího bojovníka, než byl například Khabib či Demetrious Johnson. "Pravděpodobně už nikdy neuvidíme olympijského vítěze, co by se stal dvojnásobným šampionem. Dostal jsem sám sebe do úplně jiné kategorie mezi Many Pacquaiaoa - šampiona 8 divizí (v boxu), Usaina Bolta - nejrychlejšího muže planety, Michaela Phelpse - 23 zlatých olympijských medailí. Tam někde jsem. Myslím, že to lidi nedokážou pochopit, ale já jsem se svou kariérou spokojený, i kdybych se už nikdy neměl vrátit. Ale udělal bych to, pořád mám ty schopnosti, jsem chytrý, mladý, starám se o své tělo, dokázal bych porazit všechny ty chlapy, nikdo z nich by se mě ani nedotkl."

Zdroje:  The Underground

Nejnovější články