Velkolepý návrat se nekonal, Cejudo sestřelil Cruze parádně načasovaným kolenem

Velkolepý návrat se nekonal, Cejudo sestřelil Cruze parádně načasovaným kolenem Henry Cejudo - Marlon Moraes, UFC 238 | zdroj: Profimedia

Hlavní předzápas UFC 249 přinesl návrat jednoho z nejlepších bojovníků historie bantamové váhy. Na Dominicka Cruze nemohl dlouhá léta nikdo najít recept. V posledním zápase ho však doslova vyškolil Cody Gardbrandt, což by ještě nemuselo nic znamenat, avšak nebylo ani možné předvídat, v jaké formě bývalý šampion po několikaleté pauze nastoupí. V minulosti však ukázal, že mu návraty po delší pauze nedělají žádný problém.

Čekal na něj ale pořádně tvrdý oříšek. Cejudo sice mimo oktagon přijal roli klauna, avšak není náhoda, že je dvojnásobným šampionem a má také zlatou medaili z olympiády. Pro jeho MMA kariéru je však důležité, aby sbíral skalpy velkých bojovníků. To se mu zatím dařilo a ve svém životopise má už zářezy Demetriouse Johnsona a T.J. Dillashawa.

Bylo vidět, že Cejudo měl do zápasu dobře připravenou taktiku a té se pevně držel, rozkopával nohy soupeře brutálními lowkicky a trpělivě vyčkával. To mohlo v pětikolovém zápase nadělat spoustu neplechy, protože Cruzův styl je založen na neustálém nevyzpytatelném pohybu a bolavé nohy by mu s přibývajícími koly pohyb hodně ztěžovaly.

Na Cruzovi bylo vidět, že potřebuje čas, aby se do zápasu dostal. Když v druhém kole našel svůj rytmus a vyměřil vzdálenost, začal být nebezpečnější. V boji však sází více než na krytí na úhyby hlavou a pohyb, což se mu nakonec stalo osudným. Cejudo ho skvěle načasovaným kolenem trefil přesně ve chvíli, kdy se předkláněl, a Dominick se poroučel k zemi, kde ihned schytal salvu úderů.

Cejudo vs Cruz zdroj: Profimedia

Cruz se sice snažil vstát a nebyl nijak výrazně otřesený, ale rozhodčí zápas ukončil. Na první pohled se zdálo, že to bylo trochu předčasné rozhodnutí, avšak rozhodčí má zodpovědnost za zdraví bojovníků a celou situaci sledoval zblízka. Dominick byl ale oprávněně naštvaný.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Revivimos la victoria de Henry Cejudo en UFC 249 #UFC249 #HenryCejudo

Příspěvek sdílený MB (@mbdeportes_),Kvě 9, 2020 v 9:27 PDT

 „Možná občas kecám nesmysly, ale musíte uznat, že umím bojovat,“ řekl po zápase vítěz. Pak celkem překvapivě oznámil odchod do sportovního důchodu. Odůvodnil to tím, že už dosáhl všeho a nechce, aby ho o to někdo připravil. Pravděpodobně se ale dočká nějakých výzev a v boji ho ještě uvidíme. DC si ale myslí, že už se jeho návratu nedočkáme, protože to stejné udělal ve wrestlingu poté, co vyhrál zlatou medaili na olympiádě.

Nejnovější články