Stephens sliboval Kattarovi rychlý konec, nakonec ale sám padl TKO tvrdými lokty

Stephens sliboval Kattarovi rychlý konec, nakonec ale sám padl TKO tvrdými lokty zdroj: Profimedia

Další vyhrocený zápas mezi dvěma vysoce postavenými bojovníky pérové váhy splnil očekávání a bude horkým kandidátem na ocenění Zápas večera.

Jeremy Stephens nenavážil o 4,5 liber, ze statistik vyplývá, že bojovníci, kteří nenaváží, většinou vyhrají. Kattar byl ale odhodlaný misky vah trochu vyrovnat. "Lil" Heaten mu však sliboval rychlé KO (chtěl překonat rekord Jorge Masvidala), o výhru jiným způsobem podle svých sebevědomých prohlášení ani moc nestál. 

Aby dostál svým slovům, dal si Stephens v šatně nejspíš pořádně intenzivní rozcvičku a do zápasu vlétl ve velkém tempu. Po pár vteřinách bylo jasné, že rekordně rychlé KO se mu nepovede. Trefoval ale dobře lowkicky (kopy na stehno) a calfkicky (kopy na lýtko). A v rukách měl své pověstné bomby.

Kattar vs Stephens zdroj: Profimedia

Kattar vypadal, že bude potřebovat víc času na rozjezd, ukazoval ale skvělý box a jeho ruce začínaly postupně nacházet cíl. Na konci kola soupeře čistě a tvrdě trefil, ale „Lil Heaten“ ukázal, že je tvrďák do morku kostí, a přestože musel být otřesený, dokázal rány vracet.

Bylo dost pravděpodobné, že tenhle zápas skončí na jedné straně KO a bylo jen otázkou času, komu se to povede dříve. Zatímco Stephens tlačil a jel doslova bomby, Kattar boxoval chytře a ukázal, že jeho box patří mezi nejlepší v UFC. A pak to přišlo, trefil loktem ze zadní, následující hák už na zem letícího soupeře minul. Stephens byl při vědomí, ale na zemi hned dostal další brutální loket, který na jeho čele zanechal obrovskou tržnou ránu. Rozhodčí zápas ihned ukončil.

Stephens sice prohrál po čtvrté v řadě, ale tenhle tvrďák vždycky doručí parádní zápas, takže se dá čekat, že si ho UFC ve svých řadách ponechá i nadále. Naopak Kattar ukázal, že ještě může zamíchat kartami v TOP 5 pérové váhy, které se teď přiblížil na dohled.

Nejnovější články