Gaethje ukončil Poiriera brutálním kopem do hlavy a stal se oficiálně největším tvrďákem UFC

Gaethje ukončil Poiriera brutálním kopem do hlavy a stal se oficiálně největším tvrďákem UFC zdroj: Foto: Getty Images

Ukázkovým headkickem oplatil Gaethje hořkou porážku Poirierovi, kterou utrpěl 5 let. Navíc získal pás "největšího drsňáka UFC" a pravděpodobně i možnost utkat se o opravdový titul šampiona.

UFC na turnaji číslo 291 postavilo nabitou startovku se skvělými souboji, která vygradovala zápasem o titul „BMF“ (baddest motherfucker, neboli největší drsňák) mezi Dustinem Poirierem a Justinem Gaethjem.

Oba už se spolu utkali před 5 lety a předvedli nezapomenutelnou bitvu, kterou nakonec vyhrál na TKO Dustin Poirier. Od té doby se z nich stali přátelé, kteří respektují schopnosti toho druhého, ale toto přátelství muselo pro dnešek stranou, protože Gaethje dostal možnost odplaty. A ta se mu také vydařila se vším všudy.

Justin je znám svým šíleným stylem, kdy chodí do přestřelek a je mu jedno kolik úderů schytá, hlavně že jich sám rozdá víc. To se ale dnes nekonalo a do klece dorazil mnohem klidnější a vyzrálejší fighter.

Od prvního kola začal Poiriera okopávat, zatímco Dustin jej většinu času tlačil před sebou. Oba měli dobré kombinace a navzájem se trefovali, ale do žádných větších přestřelek ani jeden nechodil. Dustin trefil Justina dobrým zadním direktem do oka a ten byl na chvíli v problémech, ale nakonec to dokázal ustát.

Druhé kolo začalo podobně, oba byli agresivní, ale zároveň i opatrní. Jenže netrvalo dlouho a Justin vytáhl eso z nohavice v podobě „shadow highkicku“ (za úder zamaskovaného kopu do hlavy). Vystartoval po Dustinovi pravým zadním direktem, který ještě Dustin částečně vykryl, ale ihned za ním Justin poslal kop na hlavu, který Dustin sice taky trochu zablokoval, ale ne dostatečně a padl k zemi. Gaethje rychle přiběhl a ještě mu dal „ránu jistoty“, ale k dalším úderům se naštěstí nedostal, protože rozhodčí Herb Dean zápas pohotově ukončil.

Justin vylezl na klec a své vítězství oslavil typickým saltem vzad. Dustin se naštěstí po chvíli vzpamatoval a pogratuloval svému kamarádovi k senzačnímu ukončení.

„Víte, na rozdíl od jiných sportů, v tomhle sportu málokdy dostanete šanci na odplatu,“ řekl v pozápasovém rozhovoru Gaethje. „Prostě prohrajeme a musíme si s tím jít sednout domů a nechat se tím sežrat a většinou nedostaneme šanci vrátit se zpět. Já jsem v sebe věřil celou dobu. Řekl jsem Dustinovi, že je to můj nejoblíbenější bojovník na světě. Štěstí a náhoda jsou v této kleci faktory a děkuji Bohu, že dnes byly na mojí straně. Je to šílený sport, který neodpouští. Ale mám ty nejlepší kouče na světě, věřím sám v sebe, věřím ve své schopnosti a mám podporu celého světa. Doufám, že vás to inspirovalo, proto tady jsem.“

„Nikdy jsem ho nekopal,“ odpověděl Justin na otázku, jestli tento kop trénoval na tréninku. „Ale moji trenéři mi říkali, abych byl klidný. Byl to jako jakýkoliv den u mě doma, nebyl jsem vůbec nervózní.“

Justinův „shadow kick“ je shodou okolností úplně stejná technika, kterou Leon Edwards sesadil jeho tréninkového parťáka Kamaru Usmana z trůnu welterové váhy a navíc se to také stalo v Salt Lake City jako dnes.

„Je to šílené, řeknu vám, že jsem překvapil sám sebe,“ řekl na to Justin, který se výhrou nad Poirierem dostal zpět mezi potenciální titulové vyzyvatele a je velice pravděpodobné, že o něj bude bojovat s vítězem zápasu mezi současným šampionem Islamem Makhachevem a Charlesem Oliveirou, který se uskuteční v říjnu.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články