Špatně kopnutý lowkick stál Keitu šampionský pás, přesto pak v kleci požádal svou milou o ruku

Špatně kopnutý lowkick stál Keitu šampionský pás, přesto pak v kleci požádal svou milou o ruku Losene Keita poprvé prohrál, přesto pak požádal přítelkyni o ruku | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Losene Keita si nešťastně zlomil nohu a Sanikidze tak získal šampionský pás úplně zadarmo.

Zápas mezi Losenem Keitou a Matem Sankidzem měl být zlatým hřebem dvoudenního turnaje Oktagon 45. Belgický šampion Keita zatím vždy předváděl skvělé zápasy a jeho soupeř, prozatímní šampion pérové váhy, Mate Sankidze má také ve zvyku zvýšit divákům srdeční tep. Bohužel ale zápas skončil hned na začátku, aniž by se ukázalo, který z bojovníků je opravdu lepší.

Keita totiž na počátku kola zatlačil Sanikidzeho k pletivu, kde jej nakopnul velice silným lowkickem. Po chvíli později vzal gruzínského bojovníka na zem, odkud začal pracovat z guardu. Jenže za okamžik s bolestivou grimasou vstal a hopsal po jedné noze pryč. Sanikidze byl zmatený a nevěděl, co se stalo. 

Keita ukazoval, že potřebuje „time out“, který ale v MMA neexistuje, a tak rozhodčí zápas ukončil a na TKO vyhrál Mate Sanikidze. Tomu bylo jasné, že se něco stalo s Keitovou nohou a sympaticky se mu snažil pomoct. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Co se ale Keitovi stalo, že nemohl pokračovat? Na tiskovce po zápase prozradil, že si zlomil nohu ve chvíli, kdy Gruzínce trefil tvrdým kopem:

„Vypadá to na zlomenou nohu. Byl to ten první lowkick, který jsem kopnul. Kopnul jsem ho do kolene a zlomilo se to.“ Nikdo neví, jaká to je kost, a jak moc je zlomená. Pokud by to ale byla holeň, je možné, že Keita si docela dlouho nezabojuje. I tak by ale rád odvetu:

„Ano, samozřejmě. Cítil jsem se skvěle. Ještě jsme nedopsali tento příběh. Takže doufám, že Maté mi tuhle šanci dá. Viděli jste, kolik lidí se na nás přišlo podívat. Rematch se musí uskutečnit. Nevím, jestli je s touto výhrou spokojený, já bych s takovým vítězstvím spokojený nebyl. Necítím se, že by mě porazil.“

A gruzínský šampion z takové výhry očividně radost neměl:

„Samozřejmě, že z toho nemám radost. Nechtěl jsem to takhle. Lidem jsem slíbil velkou show, proto za to nejsem rád, ale je to prostě sport. Já jsem nastoupil, byl jsem na něj připravený a budu pokračovat ve své kariéře,“ promluvil šampion.

Ohledně odvety ale nechtěl Mate nic slibovat:

„Za prvé bych chtěl říct, že mám za sebou velký tým, který se o mě stará. Jsou pro mě jako rodina. Začali jsme to spolu a potřebuji si s nimi o tom nejdříve promluvit. Nějak se rozhodneme, ale nedokážu teď jasně říct, jestli ano nebo ne.“

Losene Keita však dostal na svoji zlomenou nohu velkou náplast. Hned po zápase totiž požádal svoji přítelkyni v kleci o ruku a ta řekla ano.

Zdroje:  oktagon.tv

Nejnovější články