Terminátor Vémola sežral argentinskou „potravu“, ale zadarmo to nebylo

Terminátor Vémola sežral argentinskou „potravu“, ale zadarmo to nebylo zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Už je to hodně dlouho, co se Karlos Vémola naposledy ocitnul v kleci na zádech. Na turnaji Oktagon 45 se mu to stalo, ale i tak dokázal český bojovník vyhrát na body.

 

Karlos Vémola si potřeboval spravit chuť po neúspěšném útoku na titul ve střední váze, při kterém na jaře podlehl na body Patriku Kinclovi. Na turnaji Oktagon 45, který se konal na pražském ostrově Štvanice a je znám svou skvělou atmosférou, chtěl Terminátor bezpodmínečně startovat a promotéři mu vyšli vstříc.

Sehnali mu argentinského soupeře Lucase „La Cobru“ Alsina, který měl v MMA record 11-4 a zápas se konal v domluvené váze -91 kg. Problém byl v tom, že výběr soupeře až příliš připomínal potravu pro českého lva Vémolu. Alsina je totiž v celosvětovém žebříčku daleko za českým šampionem polotěžké váhy, a navíc je to především postojář, což je jasná voda na Vémolův wrestlerský mlýn.

A právě dominantní wrestling Vémoly hrál znovu v zápase klíčovou roli. Netrvalo ani 30 vteřin a Karlos vzal Alsinu na zem. Zůstal ve svém oblíbeném half-guardu, kde Argentince šikanoval a rozdával mu několik krátkých úderů, kterými otevřel Alsina nad obočím. Spíše, než na údery se ale Karlos soustředil na kontrolu pozice a zápas tak nebyl pro diváky tím nejzajímavějším.

Ve druhém kole šel Alsina na zem ještě rychleji. Nebylo to ani 20 vteřin a už ležel na zádech, s Vémolou v mountu. Karlos jej trápil z vrchní pozice, a i když jej nezasypával příliš tvrdými údery, nevypadalo to pro Argentince příliš dobře. V půlce kola se ale událo něco, co už se Vémolovi dlouho nestalo.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Alsina dokázal přemostit českého bojovníka a ten se ocitl na zádech, s Argentincem v guardu. Na takovou pozici Karlos určitě není zvyklý a podle toho to také vypadalo. Nedařilo se mu vylepšit si pozici, a i když argentinského bojovníka mlátil krátkými údery, na zádech zůstal až do konce kola.

V poslední pětiminutovce už Alsina nabral trochu sebevědomí a docela dlouho se mu dařilo bránit Vémolovy pokusy o takedown. Nakonec, téměř po dvou minutách, se to ale českému Terminátorovi přece jen povedlo a z guardu už si argentinského borce odkontroloval do konce kola.

Bylo jasné, že vítězem se stane Karlos Vémola, ale stejně jasné bylo, že diváci od něj čekali víc a svým výkonem publikum úplně neoslnil.

„To je tak, vždycky, když ti rádoby experti říkají, že budu mít lehkého soupeře a on mi pak dá jeden z těch nejtěžších zápasů,“ reagoval na nespokojenost fanoušků Karlos. „Každopádně ve druhém kole se nedařilo, ale zůstal jsem tam i ve druhém kole, i když jsem byl na zádech, protože pravý warrior musí vydržet až dokonce. Takže děkuju všem, co jste tleskali a chápu ty z vás, kteří jste bučeli, protože jste čekali rychlejší konec. Ale on ten frajer není tak špatný, jak o něm média psaly. Je to pořádný tvrďák, díky za zápas.“

Do klece pak ještě přišel na „staredown“ Vémolův budoucí soupeř, prozatímní šampion polotěžké váhy Pavol Langer, který se možná trochu nečekaně zastal Vémoly proti fanouškům a ocenil jeho přínos pro MMA.

Zdroje:  oktagon.tv

Nejnovější články