Brazilec Lima porazil dánského žraloka Magarda a vzal mu šampionský titul Oktagonu

Brazilec Lima porazil dánského žraloka Magarda a vzal mu šampionský titul Oktagonu Brazilec Felipe Lima je novým šampion bantamové divize Oktagonu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Tvrdá bitva mezi dvěma vynikajícími bojovníky nabídla skvělou podívanou a poté i změnu majitele šampionského pásu bantamové divize Oktagonu.

První část turnaje Oktagon 45, která se konala v pátek na Štvanici, vyvrcholila zápasem o titul bantamové váhy. Šampiona Jonase Magarda (15-5) vyzval brazilský bojovník žijící ve Švédsku Felipe Lima (11-1) a byl z toho zápas na světové úrovni.

Magard byl po Davidu Kozmovi nejdéle sloužícím šampionem a to z dobrého důvodu. Jedná se o komplexního bojovníka s dobrým wrestlingem i grapplingem, ale především nebezpečným strikingem. Jeho soupeř z Brazílie ale ukázal, že zná recept, jak na dánského žraloka vyzrát.

Lima už od prvního kola začal na Magarda tlačit a ten působil, že je vždy o krok pozadu. Skvělé výměny v postoji střídaly pokusy o takedowny i následné sweepy z obou stran a zápas probíhal ve vysokém tempu.

Ve druhém kole vzal ale Lima dánského žraloka na zem a odtamtud už jej nepustil. Mlátil jej a dominoval mu ze zad a Magard se i přes veškerou snahu nedokázal postavit zpět na nohy. Už to vypadalo, že se Brazilcovi podařilo Magarda zlomit, ale to se nestalo.

Jonas totiž ve třetím kole dobře trefoval tvrdým zadním direktem a několikrát se mu podařilo vzít Limu na zem. Brazilec se mu sice dokázal po chvíli opět zvednout, ale třetí kolo urval šampion. 

Čtvrtá část zápasu začala brutální přestřelkou, ze které však vyšel jako vítěz brazilský borec. Magard měl ale čelist ze žuly a ani ty nejtvrdší údery mu nic neudělaly. Naopak se mu podařilo vzít Brazilce na zem, ale visel mu na zádech moc vysoko a tak z něj sklouzl. Lima zafixoval side control a začal Magarda trestat tvrdými koleny nejdříve do ledvin, ale poté přímo do páteře, což je hrubě v rozporu s pravidly.

Rozhodčí Voborník hned zápas přerušil a Magard s bolestivou grimasou zůstal ležet. Mohl zahrát divadlo a nepokračovat v zápase, což by vyústilo v Limovu diskvalifikaci, ale Jonas chtěl bojovat. Rozhodčí tak strhl jeden bod Limovi a pokračovalo se v zápase. 

V poslední pětiminutovce vzal Magard Limu u klece na zem, ale brazilský bojovník byl na zemi jako had a hned se dostal Magardovi na záda, odkud jej trefoval údery. Magard se sice na chvíli postavil, ale Lima jej vzal opět na zem, dostal se do mountu a tam začal tvrdě trestat šampiona údery i lokty. Na ukončení to nebylo, ale po závěrečném gongu nebylo o vítězi pochyb. 

Felipe Lima se tak stal novým šampionem bantamové váhy a po vyhlášení neskrýval své emoce a dokonce ani slzy.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

„Poslední dva roky jsem si toho zažil hodně. Hodně jsem trénoval. A konečně jsem tady, konečně jsem získal pás. A bez mého trenéra, bez mého týmu ve Švédsku bych to nezvládl. Bez nich by to zkrátka nešlo, takže jim hrozně moc děkuji. Moc to pro mě znamená.

Trénovat není lehké, ale vyplatilo se to. Děkuji celému Oktagonu za příležitost. Jsem opravdu dojatý.“

„Magard je skvělý bojovník, skvělý šampion. Má skvělou rodinu a já jsem moc rád, že jsem se s ním mohl utkat. Není mezi námi žádná zlá krev a mám pro něj velký respekt. Když jsem se doslechl, že si s ním můžu zabojovat, tak jsem začal trénovat. V prvním kole jsem si udělal něco s meniskem, ale když jste šampionem, tak musíte těmito s*ačkami projít.“

Jonas Magard nesl svou porážku velice dobře a také přiznal, že trashtalk, který spolu s Limou rozjeli, byl jen na oko a má pro Limu velký respekt:

„Je to skvělý šampion, měl skvělou taktiku. Cítil jsem se, že jsem pořád o krok pozadu, ale slibuji, že si ten pás vybojuji zpět. Slibuji fanouškům, že ten pás budu mít zpět. Ale gratuluji Felipovi, je to skvělý bojovník a opravdu mezi námi není žádná zlá krev,“ uvedl na pravou míru teď už bývalý šampion.

Turnaj Oktagon 45 pokračuje i zítra, kdy se můžete těšit na ještě nabitější kartu a hvězdy jako je Karlose Vémola, Losene Keita, Ivan Buchinger a další.

Zdroje:  oktagon.tv

Nejnovější články