Gustafsson nastínil návrat do UFC, pak si to ale zase rozmyslel

Gustafsson nastínil návrat do UFC, pak si to ale zase rozmyslel Alexander Gustafsson | zdroj: Profimedia

Zárak se bohužel nekoná...

Byl to pro mnohé fanoušky šok, když oblíbený švédský bojovník Alexander Gustafsson oznámil odchod do sportovního důchodu (viz náš článek). „Show je u konce,“ řekl po prohře s Anthony Smithem s hořkostí v hlase a odhodil zápasnické rukavice na podlahu oktagonu. Byla to smutná tečka za jeho dvanáctiletou kariérou, ve které třikrát došel až k souboji o titul. Nikdy se mu ho však nepodařilo získat a poslední prohra mu navíc sebrala naději na další pokus.

Mnozí doufali, že to byla jenom „Maulerova“ slabší chvilka, ale na pozápasové tiskové konferenci své rozhodnutí potvrdil. „Už to v sobě nemám,“ řekl. UFC tak přišla o jednoho z nejlepších bojovníků polotěžké váhy, který mohl ve svých 32 letech ještě hodně dokázat.

Na Twitteru okamžitě reagovali i Gustafssonovi hlavní rivalové. Daniel Cormier našel pro svého bývalého soupeře slova uznání i pochopení, že motivace se zkrátka v životě mění. Současný neporažený šampión, k jehož sesazení byl před lety nejblíže právě Gustafsson, byl ke Švédovu odchodu do důchodu skeptičtější: „Upřímně, nevěřím ti. Ale jestli to myslíš vážně, tak díky za vše. Pozvedl si úroveň téhle divize a udělal si nás lepší.“

Jones byl pravdě asi blíže, protože Gustafsson během dne otevřených dveří ve svém domovském Tristar gymu prozradil, že myšlenky na důchod rychle vzaly za své. „Byl jsem pár dní doma a už mě začaly svrbět ruce a chtělo se mi jít zase trénovat.“ Přidal pak dokonce jméno potenciálního soupeře: „Zápas proti Lukeovi Rockholdovi by byl skvělý návrat.“

Informace o Gustafssonově možném návratu se ve světě MMA samozřejmě začala rychle šířit. Alex ale rychle na svém Twitteru upřesnil, že Rockholda rozhodně nevyzýval, jen zmínil, že pokud by se jednou přece jen vrátil, byl by to dle jeho názoru dobrý zápas. Doufejme tedy, že největší hvězda švédského Tristar gymu, kam jezdí často trénovat čeští bojovníci v čele s Jiřím Procházkou, nad comebackem přece jen přemýšlí. Otázkou však je, jestli by Rockhold, který v posledních zápasech sbírá jedno těžké KO za druhým, byl pro návrat skutečně důstojným soupeřem.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články