Hlavní zápas víkendového UFC bude soubojem bývalých parťáků. „Je to skrytý psychopat,“ říká Strickland o Hallovi

Hlavní zápas víkendového UFC bude soubojem bývalých parťáků. „Je to skrytý psychopat,“ říká Strickland o Hallovi Uriah Hall | zdroj: Profimedia

Strickland vs. Hall bude zápasem o postup nebo udržení v top desítce střední váhy. A ani jeden z bojovníků nevypadá, že by bral zajatce.

Turnaj UFC on ESPN 28 bude spíše pro znalce a žádná velká jména tam moc nečekejte. Minimálně hlavní zápas večera ale bude určitě hodně zajímavý.

Postarají se o něj dva bývalí tréninkoví parťáci Uriah Hall a Sean Strickland. Oba jsou na hraně top desítky bojovníků ve střední váze. Strickland je na jedenácté pozici a rád by se dostal na devátou příčku, kterou teď okupuje jeho soupeř Hall.

Američan s jamajskými kořeny Uriah Hall je sice o šest let starší než 30letý Strickland, ale rozhodně je techničtějším a inteligentnějším bojovníkem. Stricklandovi ale zase hraje do karet mládí, dravost a občas taky ne úplně vyvinutý pud sebezáchovy.

Ten je sázkaři pasován do role favorita tohoto zápasu, ale je velice těžké odhadovat, jak by se celý zápas mohl vyvíjet a fanoušci by Uriaha Halla rozhodně neměli odepisovat.

Jak Hall, tak Strickland si jsou až nápadně podobní. Oba jsou komplexními bojovníky, ale oba nejraději bojují a ukončují zápasy v postoji. Oba mají odbojováno 26 profesionálních zápasů, oba jsou rozjetí na vítězné vlně, když dokázali porazit čtyři soupeře v řadě a oba pro dobrý knockout nechodí daleko. Hall ukončil na KO/TKO 13 svých soupeřů z celkových 26 zápasů a podobně je na tom i Strickland, který jich ukončil 10.

Lepší bilanci má sice Strickland, který vyhrál 23 zápasů a prohrál jen 3, zatímco Hall prohrál už 9 zápasů, ale je nutné podotknout, že zatímco Hall bojoval s absolutní špičkou střední váhy v čele s Robertem Whittakerem, Derekem Brunsonem, Gegardem Mousasim, Andersonem Silvou a dalšími, pro Stricklanda bude Uriah Hall pravděpodobně dosud nejtěžším soupeřem.

Hall má velice nebezpečný striking a především jeho kopy jsou devastující. Dlouhodobě ale bojuje především se svým sebevědomím a svou mentální připraveností v zápase. Dokáže porazit kohokoliv, ale jakmile se „špatně vyspí“, dokáže naopak s kýmkoliv prohrát.

Síla Seana Stricklanda je naopak v jeho přímočarosti, sebevědomí a schopnosti ustát úder, přičemž neustále vyvíjí na své soupeře tlak. S tím by mohl mít Hall problémy, protože na přípravu svých útoků potřebuje trochu času, který mu Strickland nemusí dopřát.

Jako bývalý tréninkový parťák zná Sean Strickland svého soupeře velice dobře. A s upřímností sobě vlastní prozradil, jaký je mezi nimi rozdíl: „Uriah je tak trochu ču*ák. Mám Uriaha rád, takže to řeknu. Tady je rozdíl mezi ním a mnou. Když s tebou spáruju, tak ti řeknu ‚Poslouchej, mám před zápasem a asi ti poteče krev, pořádně tě zmlátím, zraním tě, budu se snažit vzít ti tvoji duši‘. A moji sparringové mi na to řeknou ‚Díky, žes mi dal vědět‘. Uriah je takový ten týpek, který řekne ‚Hej, nejlepší kamaráde, pojďme se potom dívat na Anime. Jsme skvělí kamarádi.‘ A hned potom ti narve spinning heel kick do obličeje. Jsme trochu rozdílní. Uriah je skrytý psychopat.“

Jakkoliv může být na tomto prohlášení kus pravdy, jako psychopat se většinou chová Sean Strickland, například když litoval toho, že nemohl zastřelit jednoho chlapa, protože všude bylo moc svědků.

Na druhou stranu se Sean nebere moc vážně, a to je na něm celkem sympatické. „Všichni jsme jen banda podělaných opic bez chlupů, co se snaží procházet světem,“ řekl Strickland.

A jak zápas mezi těmito dvěma bojovníky dopadne se dozvíme v neděli, kolem 5. hodiny ráno.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články