Khabibův bratranec Usman Nurmagomedov bude zítra v noci v Bellatoru obhajovat neporazitelnost

Khabibův bratranec Usman Nurmagomedov bude zítra v noci v Bellatoru obhajovat neporazitelnost Mike Hamel - Usman Nurmagomedov | zdroj: Getty Images

Usmana Nurmagomedova prověří na turnaji Bellator 263 americký bojovník Luis Muro. Celý turnaj můžete sledovat na českém videoportálu VOYO.CZ.

Bývalý několikanásobný šampion lehké váhy UFC Khabib Nurmagomedov, který momentálně spokojeně odpočívá ve sportovním důchodu, se do historie MMA rozhodně zapsal zlatým písmem. V noci ze soboty na neděli se bude snažit pokračovat v dalším budování renomé tohoto příjmení také jeho bratranec Usman, jenž nastoupí do svého druhé zápasu v organizaci Bellator.

Usman Nurmagomedov začal s profesionální kariérou ve smíšených bojových umění v roce 2017 a hned ve svém prvním zápase v malé moskevské organizaci MPF po necelých dvou minutách donutil soupeře odklepat. Tím také odstartoval svojí parádní sérii, kterou drží až do dnešního dne. Jeho aktuální skóre je momentálně 12 vítězství a žádná porážka.

Na rozdíl od svého bratrance je Usman velice nebezpečný také v postoji, o čemž přesvědčil mimo jiné i v při svém letošním dubnovém debutu v lehké váze Bellatoru. S americkým bojovníkem Mikem Hamelem se několikrát pustili do velice ostrých přestřelek, ze kterých vycházel o dost lépe Dagestánec, jenž si nakonec zcela zaslouženě připsal výhru na body.

Pro Usmana byla premiéra v druhé největší americké MMA organizaci krokem do úplně nového světa a jsou podle něj určité věci na které si bude muset zvyknout, což prozradil tento týden na tiskové konferenci určené k nadcházejícímu turnaji. Tam si také posteskl, že mu chybí vyprodané haly a diváci, kteří by ho mohli hnát ještě více dopředu.

„Cítím se skvěle a jsem rád, že jdu do druhého zápasu v Bellatoru,“ řekl Usman. „Stále si ale zvykám na všechny ty kamery a rozhovory. Ale to bude v pohodě. Vše bude v pohodě. Je to součástí téhle hry, takže si musím zvyknout. Vytváří to na mě sice menší tlak, ale to je fajn. Chybí mi tu ale fanoušci, protože já bojuji hlavně pro ně. Když mám v zádech dav fanoušků, tak jsem nadšený. O tom to totiž je.“

Dnes v noci čeká Usmana další bojovník reprezentující USA. Luis Muro se rozhodně nemůže chlubit takovými statistikami jakými disponuje Nurmagomedov a jeho styl nepatří k těm nejatraktivnějším. O tom svědčí také to, že během své kariéry schytal už šest porážek. V Bellatoru však zatím drží dvě výhry na body, které získal po taktických a urputných tříkolových bitvách.

Papírově je tak v nadcházejícím duelu jasným favoritem Usman, který by si měl bez problémů dojít pro další vítězství. Nesmíme ale zapomenout, že se stále jedná o MMA, ve kterém se občas může stát naprosto cokoliv. Jak nakonec tento souboj dopadne se dozvíme už o víkendu. Celý turnaj Bellator 263, který začíná v neděli v 1 hodinu ráno můžete sledovat na českém videoportálu VOYO.CZ

Zdroje:  tisková zpráva - Bellator

Nejnovější články