“Jsem v životní formě,” hlásí Miloš Petrášek a vybírá dalšího soupeře. Nabízí se 3 zajímavé varianty

“Jsem v životní formě,” hlásí Miloš Petrášek a vybírá dalšího soupeře. Nabízí se 3 zajímavé varianty zdroj: Profimedia

“Meloun” úspěšně smazal sérii porážek a nyní se netají velkými plány v polotěžké divizi. Dojde na trilogii s Kimballem?

Vrátit se po třech prohrách, to je pořádná výzva. Své o tom ví Miloš Petrášek, jenž se na Štvanici dočkal velmi vřelého přivítání od přítomných diváků. Oblíbený bojovník udělal před zápasem s Vladem Neferanovičem zásadní změny v přípravě, které pak v den D dobře zúročil, s Chorvatem si totiž poradil hned v prvním kole. I o tom si povídal s Ondřejem Novotným v další epizodě MMA letem světem.

Změny přitom byly patrné hned na první pohled. Šlo hlavně o psychické rozpoložení. Po vzoru Karlose Vémoly se naučil soupeře nenávidět, což mu při každé příležitosti dával jasně najevo. “Aby to bylo celou dobu nepříjemné, aby věděl, že do chvíle, než skončí zápas, se s ním kamarádit nebudu. Ruku mu podám až po zápase, ale do té doby budu opravdu zlý. A fakt jsem to dodržel, za což jsem opravdu rád. Myslím, že to vyšlo, v kleci jsem na něm viděl, že se mu to vůbec nelíbí, že takový jsem. Když jsem na něj koukal, tak se díval všude okolo, do jeviště, ale nechtěl se koukat na to, že mě má před sebou.”

Už když čekal v šatně, měl o průběhu zcela jasno. “Říkal jsem si, že jsem zabiják, polobůh, že vyhraju proti komukoliv… Nedal jsem hlavě možnost o sobě zapochybovat.” Energie v něm vřela už před nástupem, snad proto se s trenérem a kolegy z gymu rozloučil už před nástupem, aby se následně už nenechal ničím rozptylovat a mohl se soustředit na soupeře. “Meloun” prozradil, že se splnil jeden ze scénářů, které si před zápasem představoval, tedy že Chorvata vezme na zem poté, co mu zachytí kop. “Opravdu je to tak, že když si to v hlavě vizualizuješ, že to tak chceš, tak to prostě tak bude, pokud tomu dáš vše potřebné v přípravě.”

Neferanoviče Petrášek následně nachytal na americanu, čímž rozhodl hned v prvním kole. Trochu si ale postěžoval, že si Chorvat nechal vzít ruku bez velkého boje, když se snažil bránit si obličej před údery. Páky zkrátka i nadále patří mezi “Melounovy” nebezpečné zbraně, v minulosti už na ně ostatně několikrát vyhrál.

“Každému člověku funguje něco jiného. Jsem rád, že jsem konečně našel to, co funguje mně. Hledal jsem se, na váze a během nástupu jsem se vždycky smál, ale vůbec mi to nesedělo. Snažil jsem se být takový, jaký jsem normálně, ale zjistil jsem, že mi to nefunguje,” řekl a dodal, že je pro něj MMA velmi důležité, momenty před zápasem mu rozhodně nepřipadají vtipné, jsou naopak velmi vážné. To si ale doposud nepřipouštěl.

Ondřej Novotný si všiml jisté podobnosti s nástupy Karlose Vémoly, Petrášek v této souvislosti naznačil, že má s “Terminátorem” leccos společného. “Karlos trénuje pořád, ale to já také, jen to na ten Instagram tolik nedávám. Pořád jsem někde na tréninku, trénuju dvakrát denně, pořád a tvrdě, mám hodně sparingů, kondičních tréninků. V zápase jsem byl v životní formě, dal jsem do toho maximum, protože jsem věděl, že by to jinak byla konečná. Čtyři prohry v řadě… Jak bych se mohl vrátit?”

“Meloun” naznačil, že Neferanovič rozhodně nedokázal ukojit jeho chuť po boji. Do budoucna by chtěl silnějšího protivníka. “Chci výzvy, chci aby lidé věděli, že chodím do zápasů, které můžu prohrát. Že to není legrace.” Promotér se pohotově zeptal, zda by zvážil i zápas se zmíněným Vémolou ve střední váze. Do toho se ale Petráškovi nechce, Karlose vnímá jako krále divize, navíc spolu mají velmi dobré vztahy. Větší šanci vidí v polotěžké váze. I s Viktorem Peštou se sice zná, pokud by ale mělo dojít na vzájemný duel, dokázal by se s ním domluvit. Zaznělo také jméno Rafaela Xaviera, “Kratos” na Petráška zřejmě udělal velký dojem. A k tomu je tady ještě Jeremy Kimball, kterého sice nedokázal porazit ani napodruhé, i tak mu ale stále leží v žaludku. Na třetí pokus si evidentně hodně věří, Ondřej Novotný se navíc trilogii nebrání. Kdo ví, možná se dočkáme ještě letos.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články