Už žádný hodný "Meloun". Petrášek se jde rvát a Chorvata chce sestřelit před časovým limitem

Už žádný hodný "Meloun". Petrášek se jde rvát a Chorvata chce sestřelit před časovým limitem zdroj: Profimedia

Miloš Petrášek se po delší pauze vrátí do oktagonu, kde jej přivítá chorvatský rváč. “Meloun” slíbil, že se od první vteřiny bude snažit soupeře ukončit.

V organizaci Oktagon MMA chtěl Miloš Petrášek dokázat, že v něm bije srdce šampiona. Na kontě měl čtyři výhry v řadě (dvě z nich si přivezl z XFN), zdálo se, že ho jen tak někdo nezastaví. Pak se ale objevil Američan Jeremy Kimball, který “Melouna” hned dvakrát rozporcoval. Chuť si chtěl následně spravit s Joachimem Christensenem, rozhodčí ale jako vítěze označili Dána. To mu sebralo poslední zbytky motivace a následovala dlouhá pauza, která trvala až do teď.

Ale Petrášek se nevzdal a tuto sobotu vyráží znovu do boje, kde bude chtít na Štvanici udělat za třemi červenými políčky tlustou zelenou čáru. Pro tuto příležitost jej do oktagonu přijede pozdravit Chorvat Vlado Neferanovič (6-6).

Petrášek v rozhovoru pro Oktagon přiznal, že má velkou radost z toho, že se po delší pauze opět představí zrovna na Štvanici, patří totiž mezi bojovníky, kteří od diváků dokáží nasávat potřebnou energii. “Jsem rád, že tam budu zápasit. Ten čas, který byl mimo zápas, byl dostatečně velký na to, abych vyladil nějaké věci, jsem motivovaný a hladový.”

“Připravovat pět top bojovníků tady na top akci, to je radost,” pochvaloval si trenér André Reinders, který v sobotu vyšle do bitvy také Terezu Bledou, Daniela Škvora, Petera Gabala a Magdalenu Šormovou. Samotná šance představit se na Štvanici je pro jeho svěřence velkou motivací. I Petrášek je podle něj dobře nastaven. “Stal se z něj rváč a dravec, který tam nejde sportovat, zahrát si přátelský fotbálek, ale jde toho soupeře zničit, zdemolovat. A jak ukazuje na tréninku, jde mu to naprosto skvěle, takže to udělá i na Štvanici, jsem o tom naprosto přesvědčený.” Petrášek dal do přípravy naprosté maximum. Že mu na sobotním duelu záleží, dosvědčuje i fakt, že kvůli MMA opustil zaměstnání. “Teď žiju svůj sen. Odešel jsem z práce, kvůli tomu, abych se na to mohl připravovat, abych si to nemusel vyčítat, abych byl 100% soustředěný na zápas. Žiju to, co mám rád, teď na sobě necítím žádný tlak, protože věřím své formě a věřím svým trenérům a sám sobě.”

Fanoušky nicméně rovnou varoval, že ho možná nepoznají. “Už to nebude to, co to bývalo dřív. Nebude to tak, že půjdu do klece a budu se smát a podávat (lidem) ruku. Bude to čistočistý focus, jenom cesta. Ten zápas jdu vyhrát,” řekl s tím, že od samého začátku půjde po ukončení.

I v podcastu Fair Play Thinker naznačil, že tentokrát půjde do zápasu v jiném rozpoložení. Sám sebe totiž podezřívá, že dosud choval k soupeřům až příliš velký respekt, což se pak podepsalo na jeho výkonu, nedokázal se dostat do patřičné bojové nálady. Tentokrát chce být mnohem agresivnější. “Je mi to líto, ale protože ten sport mám opravdu rád, chci v něm být dlouho a vím, že v něm zůstanu, když budu vyhrávat zápasy, tak je to prostě potřeba. Lidé možná nebudou zvyklí na to, že budu hustej na váze, nebo že půjdu do zápasu, aniž bych se smál, ale to jen proto, že je to pro mě opravdu důležité.”

Petrášek věří, že má za sebou několik těžkých zápasů. A přestože nakonec neodcházel jako vítěz, odnášel si velké ponaučení a zkušenosti. Chtěl je zúročit už v souboji s Christensenem. Sice se cítil velmi dobře, zpětně ale vnímá, že byl až příliš opatrný. Byl přesvědčen, že jeho výkon stačil na vítězství, bodoví rozhodčí ale situaci viděli jinak. I z toho důvodu chce tentokrát rozhodnout před časovým limitem. “Potřebuju být agresivní a surový na toho soupeře, ale nemůžu to přestřelit. Musím najít rovnováhu.”

Zdá se, že má Petrášek na domácí scéně velké plány, i on by si chtěl dojít pro pás šampiona. “Dokud nevyhraješ pás, tak nemáš nic, v kariéře jsi nic nedokázal. Možná jsi někoho porazil, ale jsi jen žoldák.” Otázkou však zůstává, v jaké divizi. V polotěžké váze nyní úřaduje Viktor Pešta, s ním se ale Petrášek dobře zná, na souboj by nekývnul. A ve střední divizi zase kraluje Karlos Vémola, s nímž má také dobré vztahy. Jedinou možnost tedy vidí v tom, že by o pás zabojoval, pokud by o něj někdo dokázal Vémolu okrást.

Pokud ale nedostane zajímavou nabídku, do 84 zřejmě už shazovat nebude. “Nechce se mi to shazovat, protože vím, že je to masakr pro zdraví, zas tak dobře placené to není. Jsem schopný do té váhy shodit pro nějaký superfight, ale pak se stejně vrátím do 93.” Jako atraktivního soupeře v 84 vidí třeba Samuela Krištofiče, s nímž se už v kleci měl potkat už v roce 2018, na zápas ale nakonec nikdy nedošlo. “Vím, že mám na to, abych ho porazil, proto bych ten zápas i chtěl.”

Duel Miloš Petrášek vs. Vlado Neferanovič je jedním ze zápasů hlavní karty turnaje Oktagon 26. Přenos můžete zakoupit na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA , Fair Play Thinker

Nejnovější články