Holloway v krvavé bitvě těsně porazil Rodrigueze. Po nejlepším zápase večera oba bojovníci nešetřili vzájemným respektem

Holloway v krvavé bitvě těsně porazil Rodrigueze. Po nejlepším zápase večera oba bojovníci nešetřili vzájemným respektem Max Holloway se snaží uškrtit Yaira Rodrigueze svojí "standing gilotinou". | zdroj: Getty Images

UFC nám nadělilo další šílenou bitvu mezi dvěma top bojovníky pérové divize, za kterou si oba dva vysloužili bonus za zápas večera.

Na hlavní zápas turnaje UFC Vegas 42 mezi Maxem Hollowayem a Yairem Rodriguezem se bude určitě dlouho vzpomínat. Souboj druhého a třetího muže v žebříčku pérové divize totiž ukázal tvrdou a vyrovnanou bitvu, která fascinovala od začátku do konce.

Bývalý šampion pérové váhy Max Holloway sice před rokem prohrál v odvetě souboj o titul s Alexanderem Volkanovskim, ale zápas to byl tak těsný, že spousta fanoušků viděla vyhrát právě Hollowaye. Ten se také cítil jako vítěz, ale do trilogie s Volkanovskim se mu zatím nechtělo a rozhodl se, že raději „vyčistí“ zbytek pérové divize.

Před půl rokem na toto jeho rozhodnutí doplatil Calvin Kattar, kterého Max přejel jako srnku od začátku do konce a stanovil nový rekord v počtu rozdaných signifikantních úderů (celkem 445 úderů). Jeho výkon byl tak dominantní, že se Max sám (a dost možná po právu) ustanovil „nejlepším boxerem v UFC“.

Tento víkend před Hollowaye UFC předhodilo dalšího top bojovníka pérové divize v podobě mexického „kopáče“ Yaira Rodrigueze. Ten si dal kvůli zranění a také šestiměsíční stopce od antidopingové agentury USADA pauzu od bojování na více než dva roky a Max si na něj velice věřil.

Jenže Rodriguez je elitní striker, který především svými rychlými a tvrdými kopy dokáže znepříjemnit zápas každému svému soupeři a Max Holloway nebyl výjimkou.

Už v prvním kole bylo vidět, že dvouletá pauza na Rodriguezovi vůbec nebyla znát a mexický bojovník do bývalého šampiona nastoupil bez jakéhokoliv strachu. Začal mu tvrdě okopávat lýtko přední nohy a do toho občas vypustil svoje tvrdé údery, jejichž rychlost Maxe častokrát překvapila.

I tak si ale Holloway vynucoval tlak a i přes tvrdé kopy a kontry pronásledoval Rodrigueze svými ranami. Byli jsme svědky neskutečných přestřelek, při kterých se oba borci trefovali a ani sami komentátoři nemohli pochopit, jak mohou po takových ranách pořád stát na nohou.

I druhé kolo se odehrávalo v podobném stylu šílených výměn na obou stranách, ale Max už začínal mít trochu navrch a i přes Yairovy ostré calfkicky, které jeho lýtko zbarvovaly do červena, nepřestával svého soupeře tlačit.

Ve třetím kole se Hollowayova dominance projevila ještě více. Po Rodriguezově uklouznutí při jednom z kopů jej Max nenechal vstát a pustil se do něj na zemi. Tam jej v mountu zasypával údery a Yair měl dost namále. Po chvíli se dokázal postavit, avšak Max jej ke konci kola vzal na podlahu znovu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený BT Sport UFC (@ufcbtsport)

Bývalý šampion si byl vědom úspěchu, který se svým soupeřem slavil na zemi a tak jej tam vzal znovu i ve čtvrtém kole. Nasadil Yairovi gilotinu, z které se sice mexický bojovník dostal, ale jako trest obdržel další sprchu úderů z mountu. Nakonec se Rodriguez znovu dokázal postavit a byli jsme opět svědky šílené bitky v postoji, ve které tahal za delší konec Holloway.

Po čtvrtém kole dostal Rodriguez od svého trenéra jasné instrukce: „Prohráváš, musíš zápas ukončit. Kašli na naši strategii, udělej tam něco šíleného, buď kreativní.“ A Yair se dal do díla. Vyzkoušel na Maxe své finty v podobě „thunder kicku“ nebo loktu z otočky, kterým mu hluboko rozrazil obočí. Max obyčejně v pátém kole své soupeře přejíždí, ale tentokrát měl v posledním kole lehce navrch Mexičan.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený _ (@steep_mma)

Ani to ale Yairovi na vítězství nestačilo. V šílené bitce, za kterou si oba dva borci odnesli bonus 50 tisíc dolarů za zápas večera, vyhrál jednomyslně na body Max Holloway. Oba borci však po zápase nešetřili vzájemným respektem a Max se šel s Yairem dokonce rozloučit i do sanitky, která jej odvážela.

Kdo bude pro Hollowaye dalším v pořadí? To bývalý šampion neupřesnil. „Nejlepší jsem já, ať se tedy někdo přihlásí,“ provolával po svém zápase. Je však jasné, že UFC už nemůže příliš dlouho oddalovat trilogii se současným šampionem Alexanderem Volkanovskim, protože jiní adekvátní soupeři už začínají Maxovi docházet.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články