Holloway v těsném zápase porazil Allena i díky své tvrdé bradě. Britský bojovník má prý ránu jako náklaďák

Holloway v těsném zápase porazil Allena i díky své tvrdé bradě. Britský bojovník má prý ránu jako náklaďák Max Holloway nakonec vyhrál na Arnoldem Allenem na body. | zdroj: Getty Images

Mladý talent z britských ostrovů Arnold Allen řádně otestoval Maxe Hollowaye. Havajský bojovník si ale zápas pohlídal a nedovolil žádné překvapení.

Dnešní turnaj UFC v Kansas City vyvrcholil zajímavým zápasem v pérové váze, kde se spolu utkali britský bombér Arnold Allen s havajským hubeňourem Maxem Hollowayem.

Kdyby se Alexander Volkanovski nerozhodl vyměnit rugby za MMA, byl by pravděpodobně Holloway stále šampionem pérové divize v UFC. Takto se ale musí spokojit s druhým místem a je mu jasné, že po třech porážkách od současného šampiona si na svou šanci na titul musí ještě chvíli počkat.

Vzal tak zápas s nebezpečným britským nájezdníkem Arnoldem Allenem, který do té doby vyhrál všech 10 zápasů v UFC a celkově si z 20 zápasů odnesl jen jedinou porážku. Do povědomí fanoušků jej vystřelil zápas s Danem Hookerem z minulého roku, ve kterém Allen vyřídil novozélandského soupeře brutální smrští úderů už v prvním kole. Následná výhra nad Calvinem Kattarem jej posunula blíže ke špičce pérové divize, kterou ale hlídá Max Holloway.

Celý jejich zápas se odehrával v postoji a oba borci měli dobré momenty. Allen začal agresivně, tlačil Hollowaye a snažil se jej trefit jednou ze svých bomb. To se mu párkrát povedlo, ale Max má neobyčejnou bradu (nikdy nebyl sražen úderem k zemi) a rány, které by skolily nejednoho soupeře „sežral“ jako nic. Také Max měl ale úspěch, po chvíli našel Arnoldův rytmus a začal jej dobře kontrovat.

První dvě kola byly poměrně vyrovnané, ale ve třetím už to havajský rodák rozjel naplno a nebylo pochyb, že tohle kolo vyhrál. Podobně, i když v trochu menším tempu se pokračovalo ve čtvrtém kole.

V pátém kole bylo Arnoldovi jasné, že musí Maxe ukončit. „Pokus se to vyhrát, nebo tam zemři“, řekl mu trenér Firas Zahabi. A s tímto heslem v hlavě se Allen vrhl na Hollowaye, kterému pořádně zatopil. Ten jeho počáteční nápor ustál, ale i nadále dostával tvrdé rány na svou ještě tvrdší bradu.

V poslední vteřině se oběma borcům podařilo trefit pořádnou bombu na čelist a oběma to očividně otřáslo, Allenem však více. I tak vyhrál 5. kolo britský bojovník, avšak na celkové vítězství to nestačilo a Arnold to věděl už před oficiálním vyhlášením, což bylo jasné na jeho nespokojeném výrazu.

„Ano snažil jsem se moc nedostat, ale Arnold Allen má ránu jako náklaďák. Trefil mě v posledním kole a udělal mi monokl. Moje modelingová kariéra je tak kvůli tobě v ohrožení,“ vtipkoval sympaťák Holloway směrem ke svému soupeři. „Hej Kansas City, zbožňuju vás, ale až tenhle zabiják dostane mikrofon, prosím nebučte na něj, ale podpořte ho,“ ukázal Max, proč je mezi fanoušky tak oblíbený.

Také Arnold dostal možnost pohovořit o zápase. „Ne, nic mě nepřekvapilo. Max tady je už hodně dlouho a je jedním z nejlepších na světě už nějaký čas. Je pro mě inspirací, zbožňuju toho chlapa. Inspiruje mě, koukám na jeho zápasy…,“ řekl očividně zklamaný Arnold, který musí zkousnout první porážku v UFC.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články