Procházka by měl být na pozoru, do polotěžké divize se řítí řezník Pereira. Podobný nápad má i trenér Adesanyi

Procházka by měl být na pozoru, do polotěžké divize se řítí řezník Pereira. Podobný nápad má i trenér Adesanyi Alex Pereira byl na ceremoniálním vážení nepřehlédnutelný. | zdroj: Profimedia

V divizi Jiřího Procházky začíná přituhovat. Přestup ze střední váhy již oficiálně potvrdil Alex Pereira, po titulu navíc začíná pokukovat tým kolem Israela Adesanyi.

Během turnaje UFC 287 se opět psala historie. Israel Adesanya se znovu vyškrábal na vrchol střední váhy, když ve druhém kole stylově sestřelil odvěkého rivala Alexe Pereiru. Mohlo by se zdát, že je zaděláno na pěknou trilogii, skutečnost je ale trochu jiná. Sám Adesanya dal krátce po odvetě najevo, že došlo ke srovnání účtů, do budoucna by chtěl čelit jiným výzvám.

To ostatně platí i pro Pereiru. Už před turnajem se spekulovalo, že “Poatan” zvedne kotvy a přesune se do vyšší divize. Ve střední sice těžil z velkého rozdílu na váze, to ale bylo vykoupeno obrovským trápením během shazování. A nyní už je to oficiální. “Můj další zápas bude v polotěžké váze,” oznámil ve videu na svém youtubovém kanálu. Jedním dechem připomněl, že váhu vždy splnil, byť o něm mnozí pochybovali. “Ale nyní přišel čas na přesun do vyšší divize. Bude to pro mě lepší.”

Na koho Pereira vystřelí další imaginární šíp, to zatím zůstává otázkou. Dá se ale očekávat, že mu promotéři předhodí někoho z první desítky. Proces shazování již nebude tak náročný, takže by mohl stihnout více zápasů, pokud se mu bude dařit, může brzy aspirovat na pozici titulového vyzyvatele. To znamená, že by se o něj měla začít zajímat i česká jednička Jiří Procházka, jenž se pomalu chystá na návrat k řemeslu válečníka.

Houževnatého Brazilce shodou okolností řešil zhruba před dvěma měsíci v rámci vlastního videa. “Začal se nám do toho motat Poatan. Také je to zajímavé jméno,” připustil, přičemž dodal, že v polotíze zřejmě bude pořádné “vzrůšo”. Věří ale, že divize patří jemu. “Ta naše váhovka nemůže mít každý rok jiného šampiona. Nemůže. Tyhle změny bych rád zatrhl.”

Procházka má slíbeno, že po rekonvalescenci rovnou nastoupí do souboje o titul, který nyní drží Jamahal Hill. Pokud převezme žezlo, bude muset odrážet další vyzyvatele, časem možná i Pereiru. Jeho “BéJéPéčka” by však teoreticky mohl ochutnat i Adesanya. Jeho kouč Eugene Bareman totiž volá po souboji s Hillem. “Nesnažím se být neuctivý,” řekl v rozhovoru pro Submission Radio. “Pokud jsi světový šampion, pak jsem si jistý, že jsi nejlepší z nejlepších. Je to velmi těžký zápas. Viděl jsem ho na afterparty, určitě je to milý chlapík, ale o tom to není. Je to o výzvách. Pokud ses dostal na tuto úroveň, je to o výzvách. Takže to pojďme udělat, zařiďte to.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Israel Adesanya (@stylebender)

Nesmíme samozřejmě zapomenout na ostatní bojovníky polotěžké váhy. Třeba takový Jan Blachowicz už přestup Pereiry komentoval v pořadu Ariela Helwaniho. “Je to pořádný chlap. Uvidíme, jak se mu v polotíze bude dařit. Jsem na to zvědavý, protože je obrovský. Má knockoutový úder, ale ještě nevíme, jak to zvládá na zemi.” Brazilského řezníka by podle všeho rád osobně přivítal. “Je to sakra velká výzva a tak to mám rád. Byl by to obrovský zápas, což je skvělé. Takže proč ne?”

Polský ranař ostatně takto přivítal i Adesanyu, v bitvě dvou šampionů si ho zkušeně pohlídal, mimo jiné právě díky váhové převaze a vytříbenému grapplingu. “The Last Stylebender” ho však stále zajímá, dokonce by byl ochoten si pro něj dojít do jeho váhovky. “Pokud to chceš zkusit ještě jednou, víš kde mě najdeš. Tentokrát se utkáme ve střední váze o tvůj pás,” provokoval na Twitteru krátce poté, co Adesanya knockoutoval Pereiru. Pěkně se nám to zamotává, jen co je pravda.

Zdroje:  Jiří Procházka - YouTube , Jan Blachowicz - Twitter , Submission Radio - YouTube , Alex Pereira - YouTube , MMAFightingonSBN - YouTube , Ariel Helwani - YouTube

Nejnovější články