Procházkovi se dostalo nečekaného zastání. Lidi berou trénink až moc vážně, tvrdí americký bojovník

Procházkovi se dostalo nečekaného zastání. Lidi berou trénink až moc vážně, tvrdí americký bojovník Jiří Procházka | zdroj: Profimedia

Khamzat Chimaev nepřestává rýt do českého válečníka, s nímž kdysi společně trénoval a je proto přesvědčen, že by jej hravě porazil.

Jiřího jsem na tréninku porážel, nechápu, jak se mohl stát šampionem, opřel se Chimaev znovu do českého bojovníka během posledního rozhovoru. V kleci ti ukážu svou pravou sílu, odpověděl skrz video na sociálních sítích Procházka, který se už před časem nechal slyšet, že Khamzat není nic speciálního. 

Procházkovi se teď dostalo i nečekané podpory. "S Jiřím jsem spároval a není to někdo, kdo si ve sparringu vede dobře. Nemá bojový styl, který by v tréninku mohl plně využít... Kdybyste ho viděli spárovat se mnou, tak byste si mysleli, že není tak dobrý, jenže trénink není zápas, kde on září," reagoval na Twitteru známý americký podivín Sean Strickland.

Každý, kdo někdy trénoval a zápasil, mu dá nejspíš za pravdu. Trénink a zápas jsou dvě odlišné věci. Právě Procházka je jedním z těch, kteří se v kleci přepnou do bojového módu a jsou připraveni se o vítězství rvát do posledních sil, čímž dokážou vykompenzovat i technické nedokonalosti.

"Lidi berou trénink příliš vážně. Sledoval jsem, jak Buckley v tělocvičně porazil Curtise. Proto s ním pak chtěl zápas, ve kterém ho Chris zesměšnil," doložil Strickland své tvrzení na konkrétním případu. Buckley nakonec ve druhém kole schytal tvrdé KO.

Zda Chimaev někdy okusí plnohodnotná BéJéPéčka, se teprve dozvíme. Na mušce má teď až příliš mnoho soupeřů a primárně se soustředí na welterovou a střední váhu, takže mu UFC s největší pravděpodobností nedá zelenou, aby se jen tak šel pobít s elitním bojovníkem z polotěžké divize. Pokud ale on i Jiří budou pokračovat ve svých vítězných taženích, do budoucna je půda pro vzájemnou bitvu připravená.

Zdroje:  Twitter

Nejnovější články