Tu jeho sílu pocítit nechce! Teixeira je přesvědčený, že by Chimaev proti Pereirovi neměl šanci

Tu jeho sílu pocítit nechce! Teixeira je přesvědčený, že by Chimaev proti Pereirovi neměl šanci Alex "Poatan" Pereira je hlavním tréninkovým parťákem Glovera Teixeiry | zdroj: Profimedia

Procházkův rival promluvil o svém týmovém parťákovi Alexi Pereirovi a jeho případném souboji s Chimaevem i odvetě s Adesanyou.

Alex Pereira před více než měsícem sebral šampionský pás Israelu Adesanyovi, když na poslední chvíli vytáhl z rukávu eso v podobě svého patentovaného levého háku a šampiona ukončil v posledním pátém kole na technické KO.

Pereirův kolega Glover Teixeira byl z úspěchu svého kamaráda velice nadšený a předpovídá mu v UFC velkou budoucnost:

“Alex je úžasný bojovník. V tom posledním zápase zvedl všechny ze sedadel, nejenom mě. Měl jsem štěstí, že jsem mohl přeskočit klec a obejmout ho. Ale všichni z něj šíleli. Má skvělý charakter a je to velice skromný a dobrý kluk. Je velice chytrý a velice silný a s jeho bojovým IQ to vidím, že bude na vrcholu dlouhou dobu.”

Ihned po Adesanyově porážce se začalo mluvit o odvetě a je velice pravděpodobné, že ji UFC nakonec zorganizuje. Sice si nejspíše bude muset Izzy svoji šanci znovu vybojovat, ale Glover si myslí, že další souboj dopadne podobně jako jejich poslední střet:

“Alex je skoro až posedlý, pořád se na ten zápas dívá, aby viděl, jaké chyby tam dělal. Ale ano, pokud se ta odveta udělá, tak si myslím, že ho Alex znovu ukončí, a to v úvodu zápasu. Protože v jejich posledním zápase Alex prohrál několik kol, asi 3 kola, ale pokud spolu budou bojovat znovu, tak určitě dostane z Adesanyi to nejlepší a ukončí jej dříve.”

Alex Pereira vs. Israel Adesanya Rozhodčí Marc Goddard bedlivě sleduje duel Pereira vs. Adesanya | zdroj: FOTO: UFC

Pereira si ziskem šampionského pásu ale také namaloval na záda velký terč a spousta bojovníků by to chtěla proti elitnímu kickboxerovi zkusit. V řadě na něj čeká například bývalý šampion Robert Whittaker, ale začalo se mluvit i o rychle stoupající hvězdě v podobě čečenského bojovníka Khamzata Chimaeva. Ten ihned začal bombardovat Twitter a prohlašoval, že šampionský pás náleží jemu, a že by Pereiru ukončil hned v prvním kole. Teixeira si ale nemyslí, že by Čečenec měl v této době jakýkoliv nárok na titulovou šanci:

“Víte, Chimaev je skvělý bojovník, ale nevím, moc nečtu tyhle tweety a nezajímám se o tohle kecání. Ale jak to s ním vůbec je? Bojuje ve střední váze? Jeho poslední zápas byl ve welteru, že ano?” myslel si mylně Teixeira. Khamzatův poslední zápas byl totiž v domluvené váze, protože čečenský bojovník nedokázal splnit váhu požadovanou pro welterovou divizi. Utkal se tak namísto s Natem Diazem s Kevinem Hollandem, kterého, jak už bývá Chimaevovým zvykem, totálně přejel a v prvním kole jej ukončil na D’arce choke.

“No, jasně,” vzpomněl si Glover na Chimaevovy patálie s váhou. “Nemůžete neudělat váhu v jedné divizi, a pak jít rovnou o titul v jiné. Je skvělý zápasník, ale musí si prošlapat cestu nahoru. Je mi jasné, že tohle jeho kecání pomáhá, ale musíš si to odpracovat, nemůžeš jen tak skákat z welteru do střední váhy. Ani není šampionem ve welteru. Teď, tak jak to vidím, nemůže bojovat o titul ve střední váze."

Pokud by ale k zápasu přece jen došlo, Glover je přesvědčený, že Chimaev by na Alexovu sílu v úderech nenašel odpověď:

“Ale jestli spolu chtějí bojovat, je to na manažerech a na UFC. Ale určitě nechce pocítit Alexovu sílu. Chimaev bojoval s Gilbertem Burnsem, což je velice silný chlap, ale Alex je ještě jinačí zvíře. Když s ním lidi bojují, tak si to pak teprve uvědomí. Právě porazil jednoho z nejlepších šampionů střední váhy, druhého nejlepšího – myslím, že Anderson Silva byl nejlepší a Adesanya byl druhý.”

Pereira udělal v UFC velice rychlou kariéru a už ve svém čtvrtém zápase si vybojoval titul šampiona, navíc nad Adesanyou, který všem pokusům o sesazení z trůnu dlouhou dobu odolával. Je však otázka, jak dlouho bude Alex schopný obhajovat titul ve střední divizi, protože největším problémem je u něj udělat váhu. Normálně totiž váží kolem 103 kg, (což je ještě více než Jiří Procházka, který zápasí o divizi výš) a do střední váhy (84 kg) tak musí shazovat neuvěřitelných 19 kg. To není dlouhodobě příliš udržitelné a tělo při takovém šoku výrazně trpí. Navíc jde takové shazování dělat jen několikrát za rok a Pereira určitě nebude tak aktivním šampionem, jako byl jeho předchůdce Adesanya.

Zdroje:  YouTube Helen Yee Sports

Nejnovější články