Nechte vesmír a on se postará, pochvaluje si Glover Teixeira nečekaný vývoj v polotěžké divizi

Nechte vesmír a on se postará, pochvaluje si Glover Teixeira nečekaný vývoj v polotěžké divizi Glover Teixeira | zdroj: Profimedia

Když Jiří Procházka kvůli zranění odstoupil z odvety s Teixeirou, zůstal Brazilec bez soupeře a přišel o šanci stát se znovu šampionem. Situace se ale nečekaně změnila a zkušený veterán zabojuje o vytoužený pás v lednu před domácím publikem. 

Polotěžká divize UFC se po odstoupení šampiona Jiřího Procházky vydala naprosto nečekaným směrem. O uvolněný pás se sice pobili Blachowicz s Ankalaevem, jejich zápas ale překvapivě skončil remízou a zatímco komentátoři spekulovali o odvetě, zklamané vedení organizace nelenilo a domluvilo novou titulovou bitvu.

Šanci pobít se s Gloverem Teixeirou o šampionský pás překvapivě dostal Jamahal Hill, momentální sedmička divize. Ten potvrdil, že jednání proběhlo opravdu ihned po skončení fightu mezi Blachowiczem a Ankalaevem. "Doslova ještě než vůbec opustili klec, mi zazvonil telefon," prozradil Američan v pořadu The MMA Hour. „Byl to můj manažer a dal mi vědět, že chtějí v Riu titulový zápas mezi mnou a Teixeirou. Řekl jsem hned ano.“ 

Informace asi ještě více potěšila brazilského veterána, jehož bojovnická kariéra se pomalu ale jistě blíží ke konci. Glover po zklamání, které obdržel od svého zaměstnavatele po oznámení Procházkova zranění, nakonec přece jen dostal od UFC zasloužené uznání. 

"Pořád to říkám všem, lidé se stresují bez důvodu," uvedl Teixeira pro MMA Underground. "Každý se mě ptá, jestli jsem se naštval. Samozřejmě jsem se naštval v den, kdy jsem zjistil, že nebudu bojovat o titul, ale řekl jsem si, že se tím nenechám trápit. Pojďme žít život. Jsem zdravý, šťastný, život je skvělý. Budu prostě jen bojovat o pás proti jednomu z vítězů,“ líčil, s jakým pozitivní nadhledem nepříznivou situaci vnímal. 

Tenhle přístup se Teixeirovi nakonec vyplatil, protože mu po remízovém překvapení titulová šance padla opět do klína, navíc v ještě lepším obalu. Další pokus vybojovat zpět pás šampiona dostane totiž před vlastním publikem. „Nechte vesmír, aby se o věci postaral a udělal tu správnou věc. Soustřeďte se na svůj cíl a vesmír se postará o zbytek,“ vzkázal všem.  

Glover také dodal, že v průběhu zápasu Blachowicz versus Ankalaev cítil něco ve vzduchu, přestože v určitou chvíli již přestal doufat. „V duchu jsem si celou dobu říkal, ať to rychle skončí. UFC hledá hlavní zápas do Brazílie. Třeba dostanou jednoho z těch chlapů, aby bojoval v Brazílii. Když jsem ale viděl to třetí kolo, kdy Ankalaev nemohl došlápnout na obě nohy a Jan měl tržnou ránu přes oko, bylo jasné, že Brazílie je pryč. Pak ale došlo k tomu šílenému rozhodnutí, kterému nikdo nerozumí. Jak jsem ale řekl – ať se o věci postará vesmír. Glovere, bojuješ v Brazílii. Pojďme na to!“ dodal nadšeně. 

Následně v rozhovoru uznal kvality svého nadcházejícího soupeře Jamahala Hilla, který má na kontě 11 vítězství a pouze 1 porážku, poslední 3 soupeře navíc ukončil před limitem. První kurzy sázkových kanceláří v něm proto vidí favorita, Avšak vzhledem k tomu, jak s ním loni v prvním kole naložil skotský škrtič Paul Craig, je jasné, jakým směrem bude chtít zápas směřovat velezkušený Brazilec. Zapíše se do dějin smíšených bojových umění dalším titulem šampiona? To se dozvíme už 21. ledna na UFC 283 v Riu de Janeiru. 

Zdroje:  The MMA Hour , MMA Underground

Nejnovější články