Teixeira o Costovi: Jestli chce být jako Kim Kardashian, je na správné cestě

Teixeira o Costovi: Jestli chce být jako Kim Kardashian, je na správné cestě Paulo Costa a jeho svůdný pohled č. 23 | zdroj: Profimedia

Každý bojovník ke kariéře přistupuje jinak. Jedni za sebe nechávají mluvit výkony v kleci, druzí se snaží pozornost přitahovat i mimo ni. Jak o tom smýšlí šampion Glover Teixeira?

Zatímco jeden je ztělesněním válečníka, který nevyhledává kontroverze mimo oktagon, druhý skandály vyloženě přitahuje a víc než výkony v ringu budí pozornost svými vyjádřeními. Řeč je o Gloveru Teixeirovi a Paulo Costovi. Jak starší a zkušenější šampion polotěžké váhy vidí svého mladšího krajana?

"Myslím, že je příliš zkažený sledujícími na Instagramu a YouTube, možná touží po pozornosti, aby tam získal fanoušky jako Jake Paul," zamyslel se Teixeira v rozhovoru pro ESPN. "Možná ale dělá správnou věc," dodal vzápětí. "Upřímně, má víc followerů něž já, že? Možná to pak v budoucnu vydělá více peněz, takže kdo jsem já, abych něco říkal. Jestli je to jeho cíl - získat víc sledujících a být jako Kim Kardashian z Instagramu, je na správné cestě. Ale jestli je jeho cílem být šampionem, musí všechny ty kontroverze dát stranou a soustředit se na trénink, dietu a to, co chce."

Zatímco Costa má na Instagramu aktuálně 1,1 milionu sledujících, Glover "pouze" 330 tisíc. Šampion je ale ze staré školy a podobné věci ho nijak netrápí. "Pokud se bavíme o penězích a slávě, tak to dělá správně. Můj cíl ale není mít followery, mým cílem vždy bylo být nejlepším bojovníkem na světě. Až ukončím kariéru, všechny své sociální sítě smažu a začnu od začátku."

Právě teď tím nejlepším bojovníkem, alespoň v polotěžké váze, Teixeira je, drží totiž šampionský pás UFC. Podařilo se mu ho navíc získat ve 42 letech, což je naprosto obdivuhodné a nejen tím se nesmazatelně zaspal do dějin MMA. Costova kariéra v oktagonu má naopak sestupnou tendenci. Po debaklu v souboji o titul střední váhy proti Adesanyovi nestačil ani na Marvina Vettoriho, navíc výrazně překročil váhový limit, za což byl všeobecně kritizován. Dostat zpět do vítězného sedla by se ale měl zápasem s ex-šampionem Lukem Rockholdem, který se do boje vrací po 3leté pauze a jeho brada už nepatří k nejodolnějším. Duel je naplánován na 20. srpna.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články