Jack Hermansson se chce probít k titulové šanci, projde přes tvrdého Kelvina Gasteluma?

Jack Hermansson se chce probít k titulové šanci, projde přes tvrdého Kelvina Gasteluma? zdroj: Profimedia

Velmi zajímavý duel nás čeká ve střední váze, pro jednoho z bojovníků bude výhra znamenat vstup do TOP 5 divize.

Tohle bude zlomový zápas pro oba bojovníky. Zatímco jeden půjde v žebříčku nahoru a přiblíží se titulové šanci, druhý klesne a cestu k šampionskému pásu bude mít značně zkomplikovanou. Takové je pozadí souboje Jack Hermansson versus Kelvin Gastelum.

#6 Jack Hermansson, který v minulosti utáhl na armbar například Karlose Vémolu, přičemž mu zlomil ruku, dokázal v UFC nasbírat čtyři výhry v řadě a rychle se blížil k titulové šanci. Jarred Cannonier ho však vrátil zpátky na zem technickým KO. 

"Joker", jak se švédskému bojovníkovi přezdívá, se teď vrací po téměř roční pauze a nečeká jej nic snadného. Kelvin Gastelum má v životopise opravdu zvučná jména a sahal dokonce po prozatimním titulu střední váhy. Na ten nakonec v nezapomenutelné bitvě s Israelem Adesanyou nedosáhl, avšak dal všem vědět, že se s ním do budoucna musí počítat. Podobně těsně pak na body prohrál také s Darrenem Tillem. Potřetí už však zaváhat nesmí, pokud se chce udržet mezi TOP 10 middleweight bojovníky.

Sám Gastelum přiznal, že si po dvou smolných prohrách procházel těžkým obdobím a bojoval s vnitřními démony. Ty však prý porazil a je připraven na další těžký boj v oktagonu. "Jack je jedním z těch chlapů, které jsem nějakou dobu sledoval, protože je zkušený, je vysoko v žebříčku a myslím, že je pro mě perfektní soupeř, abych zase začal stoupat nahoru."

Americký bojovník původně zápasil ve welterové váze (-77 kg), ale kvůli problémům s hubnutím přestoupil o váhu výš (-84 kg). Tam má však velkou nevýhodu v tom, že je o dost menší než jeho soupeři. Hermansson může hodně těžit právě z většího dosahu paží, takže by pro něj mělo být snadné nabodovat v postoji víc. Výhodu bude mít také v boji na zemi. Pokud se rozhodne jít od začátku touhle cestou, bude zásadní, zdali Gastelum zvládne ubránit jeho pokusy o takedowny.

"Očekávám toho nejlepšího Kelvina, to musím. I když prohrál, jeho výkon proti Adesanyovi byl skvělý a předpokládám, že to je Kelvin, kterému budu v sobotu čelit. Představuju si sám sebe v těžké bitvě, ale zároveň půjdu od začátku do konce po ukončení, to je můj cíl."

Klíč k vítězství pro Gasteluma by mohl být, pokud se zvládne vyhnout úderům a sám pak tvrdě zakontruje. V podstatě každým svým úderem hrozí KO, takže stačí jedna dobře mířená na Švédovu bradu a vítězství bude doma. Pokud se mu to povede a nezaváhá ani v dalším zápase, dost možná se dočkáme odvety s Adesanyou, která by určitě zajímala nejednoho fanouška.

Zdroje:  mmajunkie.com , ufc.com

Nejnovější články