Jak dopadne turnaj UFC 257 podle naší redakce? Podívejte se, jak to vidíme my

Jak dopadne turnaj UFC 257 podle naší redakce? Podívejte se, jak to vidíme my zdroj: Profimedia

McGregor nebo Poirier? Muradov nebo Sanchez? Takhle tipujeme výsledky vybraných zápasů turnaje UFC 257 u nás v redakci.

Dustin Poirier vs. Conor McGregor

Conor-McGregor-vs-Dustin-Poirier-3 zdroj: Profimedia

Kubajz: Nebudu zabředávat do historie těchto dvou borců, odrazím se od tiskové konference. Tam totiž Dustin vypadal, jako kdyby ho za pár dní čekala poprava, zatímco Conor působil velmi uvolněně. Dustin si možná prošel náročným shazováním, které výrazně podepsalo na náladě, já si ale myslím, že si zkrátka moc dobře uvědomuje, že si jde pro porážku, stejně jako Donald Cerrone, který se s irskou superhvězdou do zápasu zkrátka nedostal.
Vítěz: Conor McGregor, KO/TKO v 1. kole

Ondřej: MysticMac předpovídá ukončení do 60 sekund. A co Conor řekne, to většinou platí. Dustin je tvrďák, který vydrží obrovskou ránu, ale McGregorova levačka je opravdu unikátní. Věřím v návrat krále ve velkém stylu
Vítěz: Conor McGregor, KO v 1. kole

Tomáš: Doufám, že se Conorova predikce nenaplní, protože chci vidět trochu delší zápas a hlavně doufám, že Dustin bude mít šanci ukázat, že je skutečně elitní bojovník. Byť se ale hodně snažím, tak ho ve svých vizualizacích vyhrát nevidím. Mac je totiž skutečně bojový umělec a Dustin je sice tvrďák, ale technicky bude zaostávat. Spíš než typ tedy dávám své přání, aby se vlk najedl a koza zůstala celá.
Vítěz: Conor McGregor na body

Tonda: Těžká, přetěžká volba. Věřím tomu, že je Conor v životní formě, ale zároveň si myslím, že je na tom Dustin ještě o chlup lépe, což bude rozhodujícím faktorem. McGregor podle mě hodně vsadí na začátek a bude se zápas snažit urvat co nejrychleji, což také slíbil. Ale to si Poirier pohlídá. A věřím tomu, že zkusí časem převést souboj na zem, kde by se mohl prezentovat svým pověstným D'arce chokem nebo nějakým slušivým trianglem. Rozhodně bych si na tento zápas nevsadil, ale když bych měl tipovat, tak si myslím, že Dustin submisi opravdu zkusí a také díky ní vyhraje.
Vítěz: Dustin Poirier - 3. kolo - submise

Lukáš: Dustin sice od jejich posledního zápasu urazil obrovskou cestu, ale pořád je to kluk, který o sobě pochybuje. Naopak Conor má sebevědomí až na půdu a nemá ani zrnko pochybnosti o svém vítězství.
Dustin je skvělý bojovník, ale nemá takové fighting IQ jako Conor. Má sice skvělou fýzu, ale Conorovi stačí jedna dobře mířená rána a je vymalováno. Pokud by si ale pohlídal Conora v prvním kole, a třeba by ho i trochu utahal na kleci, jeho šance na výhru rapidně stoupají. I tak si ale myslím, že Conor potvrdí svou formu a vyhraje v prvním kole na TKO.
Vítěz: Conor McGregor, TKO v 1. kole                                         

Dan Hooker vs. Michael Chandler

Dan Hooker vs. Paul Felder Hooker využíval délky svých paží a skvěle pracoval přední rukou. | zdroj: Profimedia

Kubajz: Michael Chandler překypuje sebevědomím, je zde riziko, že se bude chtít během prvního zápasu v UFC pořádně předvést a ukázat své těžké ruce. Už si poradil s vyššími soupeři, v případě velezkušeného Hookera by se mu to ale mohlo vymstít. Věřím, že bude chytřejší a dojde si pro takedown, načež bude Hookera terorizovat na zemi.
Vítěz: Michael Chandler, KO/TKO nejpozději ve 3. kole

Ondřej: Chandler sice ovládl Bellator, ale nikdy nezápasil s naprostou světovou špičkou. Určitě bude skvěle připraven a proti vyššímu Hookerovi bude mít výhodu ve wrestlingu, ale i tak věřím Hookerovi. Pravidelně se potkává s tím nejlepším, co lehká váha nabízí a proto si myslím, že ukáže, jaký je rozdíl mezi UFC a Bellatorem.
Vítěz: Dan Hooker na body

Tomáš: Tohle bude dost možná zápas večera. Chandler má na kontě pořádné bitvy a Hooker si s ním v tomhle směru určitě nezadá. Novozélandský válečník by měl dominovat v postoji, v City kickboxing mají navíc obranu proti takedownůn zmáklou jako málokde jinde. Přesto si myslím, že ho Chandler párkrát na zem dostane a pěkně ho tam potrápí. Oba to jsou sympaťáci, ale víc věřím, že se k vítězství probije Hooker.

Vítěz: Dan Hooker T/KO

Tonda: Michael Chandler je pro mě trochu neznámá. V Bellatoru kraloval, ale pořád zastávám názor, že má tato organizace oproti UFC určité mezery. Dan Hooker navíc nejde pro ránu daleko a přesto, že naposledy prohrál s Poirirem, tak se za mě jednalo o jeden z nejhezčích zápasů loňského roku ve kterém jedna přestřelka střídala druhou. Po hlavě vlétne Hooker i do tohoto duelu a věřím, že Chandlerovi maximálně do druhého kola ukáže, zač je toho loket.
Vítěz: Dan Hooker - 2. kolo - KO/TKO

Lukáš: Michael Chandler určitě není žádný amatér. V podstatě celou kariéru strávil v Bellatoru a svedl tam několik skvělých bitev. Jenže Dan Hooker je zkrátka špička divize, který hodně potrápil i Dustina Poiriera, se kterým jen těsně prohrál. Podle mě to bude pořádný dogfight a bude záležet na tom, jestli Chandler dokáže sundat Hookera na zem a tam ho pořádně utahat. To se mu ale podle mě nebude dařit a vidím jako vítěze Hookera. Ale zápas to bude každopádně úžasný.
Vítěz: Dan Hooker na body

Makhmud Muradov vs. Andrew Sanchez

Muradov - Di Chirico Makhmud Muradov - Alessio Di Chirico | zdroj: tisková zpráva

Kubajz: Andrew Sanchez je pro Macha hratelný soupeř. Základy má ve wrestlingu, ještě na univerzitě se hned dvakrát stal šampionem. A právě skrze wrestling to asi zkusí na Muradova, protože v postoji se jeho skvělému boxu nevyrovná. Sanchez má tendenci sám sebe utahat, nejpozději ve třetím kole hodně zpomalí. A právě tehdy si Mach může dojít pro KO.
Vítěz: Makhmud Muradov, KO/TKO nejpozději ve 3. kole

Ondřej: Pro Macha určitě velká šance na vítězství. Soupeř je skvělý wrestler a možná poprvé uvidíme, jaké má Muradov dovednosti v boji na zemi. Mach využije svého skvělého postoje, rychlosti a dobrého oka. Ubrání pár pokusů o takedown a od druhé kola začne dominovat. Doufám v KO, ale spíše se přikláním k vítězství na body
Vítěz: Makhmud Muradov na body

Tomáš: Doufám, že to Machovi vyjde i tentokrát a blýskne se opět nějakým povedeným KO. Věřím, že mu tam něco projde a Sancheze ukončí.
Vítěz: Makhmud Muradov, KO/TKO

Tonda: Tak už zase budeme mít možnost vidět Macha v akci. Navíc má soupeře který by pro něj neměl být velkou překážkou. Myslím, že Mach bude po všech vyjednáváních a zrušených zápasech plný nevybité energie, kterou ze sebe vypustí. A to by mohlo vést k rychlému a tvrdému knokautu.
Vítěz: Makhmud Muradov - 1. kolo - KO/TKO

Lukáš: Sice je Andrew Sanchez pro Macha hratelný soupeř, ale rozhodně není žádnou potravou. Tento bývalý wrestlerský šampion má i solidní postoj, ve kterém vypadá skoro jako karatista a má velice dobrý footwork. S úhybama hlavou to už není tak slavné a po úderech zůstává stát na místě a inkasuje. To mu ale zas tak moc nevadí, protože má hodně solidní bradu a nebojí se přestřelek. Mach jej bude muset ostřelovat z dálky, zapojit do akce calfkicky a nenechat se shodit na zem. Podle mě je na tak vysoké úrovni, že se mu to bude dařit a moc bych tomuhle uzbeckému sympaťákovi přál další bonus za výkon večera.
Vítěz: Makhmud Muradov, 2. kolo, TKO                                     

Jessica Eye vs. Joanne Calderwood

Cynthia Calvillo - Jessica Eye Cynthia Calvillo - Jessica Eye | zdroj: Profimedia

Tonda: Tyhle holky budou dost možná bojovat o další budoucnost v UFC, což by samo o sobě mohla být velká motivace. Navíc si už několikrát vjely na sociálních sítích poměrně slušně do vlasů, takže rozhodně nemůžeme čekat nějaké přátelské poplácávání. Obě jsou to skvělé postojářky, které ale poslední dobou až moc taktizovaly. To se nezmění asi ani teď, když vezmeme v potaz, co vše může být ve hře. Ale i přesto, že si myslím, že zápas před časovým limitem neskončí, můžeme být svědky několika slušných výměn a zábavných přestřelek. A z těch nakonec vyleze lépe o něco více zkušenější Eye.
Vítěz: Jessia Eye - na body                                                                                                   

Khalil Rountree Jr. vs. Marcin Prachnio

Khalil Rountree Jr. Khalil Rountree Jr. | zdroj: Profimedia

Tonda: Tenhle zápas sice zahajuje prelims, ale klidně se z něj může stát skrytý drahokam. Prachnio totiž vyznává vabank a nejbližší je mu asi krédo: “Zabij, nebo budeš zabit.” Do většiny zápasů nalítne jako uragán a buď se mu podaří soupeře vypnout a nebo na zemi skončí on sám. V poslední době mu, bohužel pro něj, vycházela spíše druhá varianta a tříkrát za sebou prohrál v prvním kole. Pochybuji ale, že bude chtít něco změnit. Když navíc vezmu v potaz to, že Rountree do zápasů povětšinou naskakuje také po hlavě, tak mám zřejmé pochyby o tom, že se duel dostane do druhého kola. Kdo nakonec vyjde jako vítěz je jako sázet na černou a červenou v ruletě. Ale možná o trochu více věřím Prachniovi.
Vítěz: Marcin Prachnio - 1. kolo - KO/TKO

Lukáš: Po třech prohrách na KO v řadě, ještě k tomu všechny v prvním kole, dostal Prachnio od UFC zabijáka jménem Khalil Rountree. To podle mě znamená jediné - UFC se chce Poláka zbavit. Rountree je mnohem výbušnější a lepší striker a myslím, že tady bude vymalováno velice rychle.
Vítěz: Khalil Rountree, KO v 1. kole

Nejnovější články