Žádný trash-talk, jen slova uznání. Při staredownu to ale mezi McGregorem a Poirierem znovu jiskřilo

Žádný trash-talk, jen slova uznání. Při staredownu to ale mezi McGregorem a Poirierem znovu jiskřilo zdroj: Profimedia

Úcta, respekt i vděčnost. Tato slova zazněla na tiskové konferenci před prvním číslovaným turnajem letošního roku.

UFC 257 se nezadržitelně blíží a dnes jsme mohli sledovat tiskovou konferenci, které se zúčastnili největší hvězdy nadcházejícího turnaje. V hlavním předzápase se představí nově příchozí veterán Bellatoru Michael Chandler, který vyzve dlouhána Dana Hookera a vrcholem večera bude dlouho očekávaný duel McGregor vs. Poirier 2.  

Pokud jste očekávali drsný trash-talk, budete zklamaní. Bojovníci si vyjádřili vzájemnou úctu a jindy velkohubý Conor Mcgregor mluvil poměrně pokorně, pochválil svého soupeře a slíbil, že předvede divákům dokonalou show:

“Byl jsem velice ohromen (Dustinovým výkonem),“ řekl Conor. Myslím, že všichni byli velice ohromeni. Po té porážce, mnoho let zpátky, Dustin vystoupal nahoru, stal se šampionem a hodně toho dal zpátky potřebným.

„Je mi ctí, že budu sdílet oktagon s tímto mužem. Vím, že jsme mezi sebou měli bojovný oheň, a pořád tam je, to nejde popřít a v zápase z toho bude to pořádný ohňostroj, ale chovám k němu respekt a obdiv.“

A tento respekt byl vzájemný, protože i Dustin Poirier si Conora očividně vážil za to, že mu daroval peníze pro jeho nadaci:

„Nechci, aby to vypadalo, že si navzájem masírujeme záda,“ dodal Dustin. Ale chci tady vyčistit atmosféru. Conorův team, McGregor Sports Entertainment kontaktoval moji nadaci a začali přispívat „Good fight foundation“ a máme s nimi velké plány. Takže Conore, jak chlap chlapovi, pomůžeš tímto hodně lidem," řekl Dustin Poirier.

Dustin Poirier zdroj: Profimedia

Kromě peněz na charitu Conor také Dustinovi slíbil, že mu po zápase věnuje i láhev své whiskey, což Dustin opětoval a slíbil, že až s ním v neděli ráno skončí, dostane od něj jeho vlastní čili omáčku, ze které udělal úspěšný business.

Conor musel odpovědět i na dotazy ohledně jeho fyzické kondice, o které se často spekuluje, že je jeho velkou slabinou.

“Lidé si myslí, že nemám fyzičku, protože si pamatují zápas s Diazem. Ale tehdy jsem šel z pérové váhy rovnou do welterové. V sobotu budu v nejlepší formě svého života a předvedu další své mistrovské dílo. Měl jsem skvělý tréninkový kemp. Strávil jsem ho v portugalském Lagosu a v Dubaji. Celý můj tým cestoval se mnou, byli tu pro mě celou dobu a chci aby na mě byli v sobotu hrdí.”

I přesto, že se Conor McGregor v létě odebral na pár měsíců do „důchodu“, teď hýří nadšením a řekl, že je pořád na začátku své kariéry:

“Pořád slyším, kde beru motivaci, když jsem již dosáhl všeho, čeho jsem mohl. Já jsem ale teprve na startu své kariéry. Jsem stále mladý a už takhle mám spousty highlightů ze své kariéry. Chci jich přidat ještě tolik, aby z mých nejlepších záběrů mohl vzniknout celovečerní film. Pořád v sobě mám oheň a touhu bojovat. Narodil jsem se jako bojovník a to se nikdy nezmění.”

Zatímco Conor hýřil sebevědomím, Dustin Poirier na tiskové konferenci nevypadal ve své kůži. Možná se na něm podepsalo těžké shazování a také určitý psychický tlak, který souboj s McGregorem přináší. Dustin ale prohlásil, že touží světu ukázat, jak od prvního souboje sportovně vyrostl a že je nejlepší lehkou vahou na světě:

Těším se, až celému světu ukážu, jak jsem tvrdě pracoval a kam jsem se posunul od našeho prvního zápasu. Moc dobře si uvědomuji, co znamená porazit Conora McGregora, věděl by o tom celý svět,” řekl „El Diamante“.

Prostor dostaly i další dvě hvězdy nedělního turnaje - Dan Hooker a Michael Chandler. Rodák z Nového Zélandu, Dan Hooker, ohodnotil schopnosti svého soupeře a uznal, že Chandler je agresivní a velmi kvalitní wrestler, se kterým chce málokdo bojovat. Hooker ale zápas s ním vzal, i když se k tomu nikdo jiný neměl, a touží Chandlerovi ukázat, že UFC je na jiné úrovni než na kterou byl zvyklý a slibuje fanouškům atraktivní utkání.

Chandler, který do UFC přišel z Bellatoru, kde býval i šampionem, se chce naopak v nové organizaci vytáhnout a je rád, že se konečně dostal do UFC:

“Bude to pro mě historická noc, moc se těším na novou etapu své kariéry. Mrzí mě, že budou chybět fanoušci na jejichž přítomnost jsem zvyklý. Na nejvyšší úrovni bojuji 14 let a do UFC jsem přišel ve správnou dobu. Jsem připravený bojovat s těmi nejlepšími a všem ukážu, že si místo v UFC zasloužím. Lehká váha je nejlepší divizí a je pro mě čest tady být.”

Staredown mezi mezi McGregorem a Poirierem  se sice odehrál civilizovaně, ale nebylo pochyb o tom, že budou chtít jeden druhého ukončit, a že zas takoví kamarádi z nich asi nikdy nebudou:

„Ty víš, co se stane,“ řekl Poirier zblízka McGregorovi. Ten si sundal brýle a řekl: „Jo, jdeme na to. Ty víš co na tebe čeká, oba to víme.“

Conor s Dustinem to možná vědí, ale my pořád ještě ne. Dozvíme se to až v neděli, kolem 6. hodiny ráno. Celý nabitý turnaj UFC 257 doporučujeme sledovat na kanále Premiere Sport na O2 TV.

Zdroje:  YouTube UFC

Nejnovější články