6 věcí, které jste pravděpodobně nevěděli o Dustinovi Poirierovi

6 věcí, které jste pravděpodobně nevěděli o Dustinovi Poirierovi zdroj: Profimedia

Už v neděli čeká Dustina zápas s Conorem McGregorem. Věděli jste proč skončil v napravném zařízení nebo kdy získal první tetování?

Školní bitkař

Dustin Poirier, který vyrůstal v menším louisianském městečku Laffayete, se už v útlém věku rád zapojoval do školních a pouličních bitek. V deseti letech dokonce v jedné z rvaček zřídil staršího spolužáka takovým způsobem, že mu vyrazil několik zubů, což vedlo k jeho vyloučení ze školy a následnému umístění do nápravného zařízení pro mladistvé.

Tetování

Veliká Poirerova záliba v tetováních je na jeho těle více než viditelná. První „ozdobu“ si nechal udělat na ulici od svého kamaráda a poté přidal ještě několik dalších, dokud ho jeho matka raději nevzala do opravdového tetovacího salónu. Tam po čase získal také své ikonické tygří pruhy, jméno své dcery, matky i babičky nebo časté náboženské motivy.

Čekání na titulový zápas

K souboji o šampionský pás měl Dustin několikrát velice blízko, ale k prvnímu „tituláku“ se nakonec dostal až v roce 2019. Ve statistikách mu patří druhé místo v počtu duelů bez titulového zápasu, kterých bylo dohromady 21. Více získal pouze bývalý bojovník a ex-šampion střední váhy Michael Bisping, jehož rekord se zastavil až na čísle 26.

Dustin Poirier Dustin Poirier zasahuje Dana Hookera | zdroj: Profimedia

Štědrý dárce

Se svojí manželkou Jolie založil charitu „Good Fight Foundation,“ která podporuje různé komunity v jeho rodném městě. Od turnaje UFC 211 prodal Poirier po každém zápase svoji bojovou výbavu a vytěžené peníze daroval lidem, kteří trpěli potravinovou nejistotu, špatnou zdravotní péčí nebo jako pomoc během ekologických katastrof. Investuje také do místního gymu, kam každý rok nakoupí a věnuje zdarma vybavení, protože si přeje, aby se děti nepotloukaly na ulici, jako to dělal on.

Excelentní boxer i grappler

Poirier svojí kariéru v bojových uměních začal v 17 letech jako klasický boxer. Před přestupem do MMA vážil neuvěřitelných devadesát kilogramů. Nyní do zápasů shazuje na 70 kg, ale tvrdé údery mu stále zůstaly. Je také skvělým zemařem. Dokázal porazit několik excelentních BJJ zápasníků a je jedním ze tří bojovníku v historii UFC, kteří zvládli porazit dva a více soupeřů darce chokem.

Dustin Poirier1 Dustin Poirier se svojí manželkou Jolie Poirier. | zdroj: Profimedia

Gurmán

Na své fyzičce pracuje Dustin takřka permanentně, ale kazí mu to trochu jedna z jeho vášní. Je totiž velikým milovníkem jídla. Velice rád vaří a dává si záležet na tom, aby byl po každém odbojovaném zápase jeho hotelový šuplík plný potravin. Poirierovým velkým snem je vlastnit v budoucnu kuchařskou show na některém ze specializovaných televizních kanálů.

Dustin and his wife Dustin Poirier po zápase s Maxem Hollowayem se svojí manželkou Jolie Poirier. | zdroj: Profimedia

Proti Conoru McGregorovi se Dustin Poirier postaví už tuto neděli, kolem 6. hodiny ráno. Celý turnaj UFC 257, který rozhodně neurazí ani svými dalšími skvělými zápasy, můžete sledovat na O2 TV.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články