Jak tipují výsledek zápasu mezi Fergusonem a Chandlerem jejich kolegové?

Jak tipují výsledek zápasu mezi Fergusonem a Chandlerem jejich kolegové? Michael Chandler vs. Tony Ferguson | zdroj: Profimedia

Jedno je skoro jisté, tenhle zápas bude patřit ke zlatým hřebům turnaje UFC 274. Kdo vyhraje, na tom se neshodnout ani ostatní bojovníci.

Kdeže ty loňské sněhy jsou, chtělo by se říct v případě amerického bojovníka Tonyho Fergusona. Ten ještě donedávna patřil k absolutní špičce lehké váhy a se sérií 12 výher v řadě byl podle mnohých právě on tím, kdo měl zastavit nadvládu Khabiba Nurmagomedova. Jejich vzájemný zápas se ale ukázal být zakletý a UFC se ho nepodařilo zorganizovat ani na pět pokusů.

O poslední šanci poměřit síly s neporaženým Dagestáncem "El Cucuy" přišel, když prohrál v souboji o titul prozatimního šampiona s Justinem Gaethjem. Američan navíc jako by rozbil jeho kouzlo a Tony následně dostal výprask i od Charlese Oliveiry a Beneila Dariushe. Není tedy divu, že ho mnozí v 38 letech už odepisují a do souboje s Michaelem Chandlerem jde jako obrovský outsider. Níže vám přinášíme tipy vybraných bojovníků:

Michael Chandler

Alexander Volkanovski (šampion pérové divize)

"Myslím, že vyhraje Chandler. Dřív jsem vždycky sázel proti Tonymu, ne že bych nesnášel, ale pokaždé jsem si říkal, že je to pro něj špatný soupeř. A on mě vždycky ukázal, že se pletu, když byl na té své vítězné vlně. A tak jsem si říkal, že už proti němu sázet nebudu, a tehdy začal mít pár porážek. Ale myslím si, že Chandler zvítězí. Půjde dopředu a neunaví se. Určitě by mohl něco schytat, protože je strašně agresivní, ale myslím, že Tonyho trefí nějakými tvrdými údery."

 

Jan Blachowicz (ex-šampion polotěžké divize)

"Myslím, že Chandler. Tony už má nejlepší chvíle za sebou."

 

Curtis Blaydes (těžká divize)

"Chandler. Snadno. Ferguson by už podle mě neměl zápasit proti bojovníkům tohohle kalibru. Schytal už ve všech těch bitvách tolik bití, viděli jsme to v jeho fightu s Gaethjem, s Oliveirou. Bude to ošklivé, tvrdý overhand."

 

Cory Sandhagen (bantamová divize)

"Myslím, že Chander zvítězí. Nerad to říkám, ale Ferguson je bohužel na sestupu. Pořád je to skvělý bojovník, ale Chandler pravděpodobně vyhraje."

 

Chase Hooper (pérová divize)

"Chandlerův tlak a síla budou pro Tonyho příliš."

 

Tony Ferguson 

Javid Basharat (pérová divize)

"To bude bitva. Tony Ferguson to zvládne. Nemyslí si sice, že je ve své nejlepší formě, ale Chandler v posledních zápasech schytal hodně ran. A Tony umí napáchat škody, sází tam lokty, otočky, heel hooky z kotoulů a podobné věci. Je to na 3 kola, což paradoxně favorizuje Tonyho, protože se nebude muset bát o fyzičku a prostě do toho půjde."

 

Muhammad Mokaev (muší divize)

"Tony je sice starý, ale pořád dělá dobrá rozhodnutí, má vysoké fight IQ. Chandler je hodně silný a obratný, ale občas dělá hloupá rozhodnutí, a proto prohrává. Není to špatný bojovník, podle mě je jeden z nejlepších v historii, jen občas dělá špatná rozhodnutí."

 

Neil Magny (welterová divize)

"Tímhle zápasem se Tony vyhoupne zpátky do sedla. Měl teď dlouho mimo a mohl přemýšlet o dalších krocích. A myslím, že teď světu připomene, kým je."

 

Aleksandar Rakic (polotěžká divize)

"Sakra, tohle je skvělý zápas, ale opravdu nevím. Ferguson je tvrdý, Chandler taky, jeho poslední fight s Gaethjem byl šílený. Ale řeknu Ferguson, mám ho rád, je nečitelný a dělá věci, které nedělá nikdo jiný."

 

Jordan Wright (střední divize) 

"Tony. To je divné na fanoušcích, zapomínají, jak dominantní umí být, jen proto, že má prohry nad borci, kteří jsou taky nejlepší na světě. To neznamená, že jste skončil. Já si myslím, že to v sobě pořád má." 

Zdroje:  James Lynch - Youtube

Nejnovější články