Známí bojovníci tipují výsledek zápasu mezi Oliveirou a Gaethjem

Známí bojovníci tipují výsledek zápasu mezi Oliveirou a Gaethjem Tony Ferguson - Charles Oliveira | zdroj: Profimedia

Už tento víkend náš čeká další velký turnaj UFC, jemuž vévodí bitva o titul lehké váhy. Koho favorizují slavní MMA bojovníci?

Alexander Volkanovski (šampion pérové váhy)

"Musím se přiklonit k Oliveirovi. Ale je těžké tipovat, může to samozřejmě jít na obě strany. Myslím, že to bude pořádná bitva, ale podle mě je Charles dost nebezpečný."

 

Robert Whittaker (bývalý šampion střední váhy)

"Těžko vybrat. Musím říct, že Oliveira je favorit kvůli tomu, jak je technický, jeho grappling je na jiné úrovni. A možná bude schopný Gaethjeho rozebrat… Ale Gaethje vypadal v posledním zápase opravdu dobře, takže… Asi Oliveira."

 

Rafael dos Anjos (bývalý šampion lehké váhy)

"Charles má hodně bojových zkušeností. V UFC už vyhrál i prohrál. Bojoval ve dvou váhových kategoriích a vypadá to, že se toho z proher hodně naučil. Je to nebezpečný kluk. A teď má momentum. Myslím, že proti Gaethjemu bude bojovat inteligentně, nevidím ho prohrát. Vím, že Justin netrénuje jiu-jitsu, nebaví ho to. Dělá anti jiu-jitsu, snaží se eliminovat soupeřovy takedowny, aby ho nedostal na zem. Ale já si myslím, že ho tam Do Bronx vezme, dostane se mu do zad a utáhne ho. V zápase s Poirierem schytal nějaké údery, dostal knockdown, ale pořád bojoval hlavou. Ale myslím si, že by tuhle šanci Gaethjemu dávat neměl, ten má tvrdé údery."

 

Kevin Lee (nyní bojovník v Khabibově EFC) 

"Myslím, že Charles má potřebné schopnosti, jen bude záležet, kdy začne zpomalovat, jak dlouho to jeho tělo vydrží, obzvlášť s tím, jak moc kyslíku pálí. Ale má určitě schopnosti, aby ho porazil ve všech směrech, i na nohách, kde má Gaethje největší šance."

 

Terrance McKinney (lehká váha)

"Tipuju Gaethjeho, podle mě má o trochu tvrdší údery než všichni chlapi, kterým Oliveira dosud čelil." 

 

Jamahal Hill 

"Upřímně, s tou úrovní grapplingu, co Oliveira má… Myslím, že se něco přiučil od Khabiba, co dělal lidem. Myslím, že může přicházet s útoky, se kterými se dá jen těžko vypořádat. Ale Gaethje je tvrďák, a jestli Oliveira bude mít svůj klasický přístup, bude se chtít přebíjet a ukazovat, že je tvrdý, tak si myslím, že ho Justin může knockoutovat. A to rychle, protože Charles dost inkasuje, v posledních pár zápasech dostával. A to s Gaethjem nemůže. Jako to bylo s Chandlerem, to si s Gaethjem dovolit nemůže.

Asi ale tipnu Oliveiru, protože je to jeden z těch šampionů, které nikdo neočekával, ani neviděl přicházet, a mohl by možná vládnout nějaký čas."

 

Gegard Mousasi (šampion střední váhy Bellatoru)

"Charles je lepší, techničtější než Gaethje, ale je to dobrý zápas."

 

Chris Daukaus (těžká váha)

"Mám Justina hodně rád jako člověka i jako bojovníka a opravdu doufám, že to zvládne. To říká moje srdce, ale pokud promluví můj mozek a mám sázet, tak Charles Oliveira."

 

Javid Basharat (bantamová váha) 

"Jiu jitsu bude rozhodující, opravdu si to myslím. A Charlesovo BJJ je teď v MMA jedno z nejlepších na světě."

 

Neil Magny (welterová váha)

"Justin Gaethje KO."

 

Mackenzie Dern (slámová váha)

"Bude to zatraceně dobrý zápas. Gaethje je strašně dobrý bojovník, má víc bonusů za výkony než zápasů, to je šílené. Ale řeknu Charlese, protože si myslím, že je komplexnější. Usadil se jako šampion a je připraven bojovat s kýmkoliv."

 

Aleksandar Rakič (polotěžká váha) 

"Tentokrát se přikloním na stranu Justina Gaethjeho. Má v rukách bomby, jde pořád dopředu a má nepříjemné low kicky. Charles Oliveira je skvělý šampion, ale v každém zápase hodně inkasuje. Jeho boj v postoji je dobrý, ale dostává příliš mnoho úderů. A Justin je tvrďák, má sílu v obou rukách, takže tipuji, že zvítězí ve 3. kole."

 

Jan Blachowicz (bývalý šampion polotěžké váhy)

"Oliveira! Je to opravdový šampion."

 

Jordan Wright (polotěžká váha)

"Myslím, že Charles. Teď je jeho doba, je šíleně dobrý."

 

Cory Sandhagen (bantamová váha)

"Myslím, že Gaethje bude schopný to udržet v postoji, kde ho bude zasahovat pěkně tvrdě a pravděpodobně ho knockoutuje. Podle mě je Justin tak moc dobrý, ubrání Oliveirovy strhy a využije toho. Pokud to udrží na nohou, Charles bude mít velké problémy, protože Gaethje má opravdu tvrdé rány."

 

Sean O'Malley (bantamová váha)

"Bože, mám je oba strašně rád. Je strašně cool vidět, co Charles dělá a jsem taky velký fanoušek Justina. Jak ten zápas vidím? Charles je teď zabiják, dělá to, co má, aby zvítězil. Možná mu nasadí submisi, ale nevím, těžko říct, bude to ale legendární zápas."

 

Henry Cejudo (bývalý šampion muší a bantamové váhy, zlatý olympijský medailista v zápasení volným stylem)

"Gaethje mu bude muset rozkopat nohu, vlastně by ho mohl zlomit. Ale jestli to neudělá, tak Charles je opravdu technický, má mnohem víc způsobů, jak Justina porazit. Ale věřím, že Oliveirův největší kryptonit je Gaethje. A to jsem si myslel, že je to Islam Makhachev, ale ne, s ním by rád šel na zem a tam je nebezpečný."

Zdroje:  James Lynch - Youtube , MMA Clips Brasil

Nejnovější články