Chandler věří, že by po výhře nad „Strašákem" mohl opět zabojovat o titul. "Všichni chtějí vidět mé odvety s Oliveirou i Gaethjem!"

Chandler věří, že by po výhře nad „Strašákem" mohl opět zabojovat o titul. "Všichni chtějí vidět mé odvety s Oliveirou i Gaethjem!" Michael Chandler - Charles Oliveira | zdroj: Profimedia

Michael Chandler nešetří sebevědomím a do konce roku 2022 chce získat šampionský pás v lehké váze.

Loňský listopadový souboj o pozici vyzyvatele v lehké váze UFC mezi Justinem Gaethjem a Michaelem Chandlerem získal od mnoha médií zcela po právu ocenění za nejlepší duel loňského roku. Frenetickými přestřelkami, tvrdými takedowny a grapplerskými veletoči si získali srdce snad každého fanouška bojových umění a oba borci si za své výkony vysloužili naprosté absolutorium.

Vítězem však mohl být jen jeden a tím byl nakonec bodovými rozhodčími jmenován Gaethje. Chandler se tak musel smířit s tím, že si na svůj druhý titulový v zápas v UFC bude muset ještě nějakou dobu počkat a rozhodl se věnovat především rekonvalescenci a odpočinku. Nyní už je ale opět v plné formě, a dokonce je podle všeho blízko domluvě s bývalým majitelem prozatímního pásu Tonym Fergusonem přezdívaným „El Cucuy“ (Strašák).

Ferguson už má sice velice pravděpodobně doby největší slávy za sebou a po třech prohrách v řadě mu momentálně patří v lehké divizi „až“ sedmá příčka, ale i tak má stále co nabídnout a mohli bychom se tak dočkat dalšího šíleného ofenzivního zápasu. Chandler navíc věří, že by ho případné vítězství mohlo opět vrátit do hry o souboj s aktuálním šampionem, kterým je Charles Oliveira.

„Jestli se domnívám, že bych se vítězstvím nad Tonym Fergusonem nebo nad někým jiným stal znovu vyzyvatelem číslo 1?“ ptal se Chandler v rozhovoru s Danielem Cormierem na YouTube kanále ESPN. „Za normálních okolností bych si to nemyslel, ale právě teď tu žádné normální okolnosti nejsou.“

Podle Chandlera pro jeho odvetu s Oliveirou hraje především to, že zatím nepředvedl žádný nudný výkon a brazilského šampiona měl v jejich prvním společném zápase jednu chvíli doslova na lopatě. I tak ale připouští, že nemá rozhodně nic jistého a je připraven pro další duel o nejcennější trofej vybojovat i dvě nebo tři vítězství v řadě. O tom, kdo bude šampionem na konci tohoto roku ale pochyby nemá.

„Myslím, že každý chce vidět odvetu mezi mnou a Oliveirou,“ řekl Chandler. „Všichni určitě chtějí vidět tuhle odvetu a pak také druhou kapitolu zápasu s Justinem Gaethjem. Takže jsem se dostal do jedinečné pozice, kdy mě od tituláku může opravdu dělit jediné vítězství."

„A já jsem přesvědčený o tom, že do konce roku 2022 šampionský pás získám. Všichni by se měli mít na pozoru. Až znovu vstoupím do oktagonu UFC, navléknu si rukavice a zakousnu se do chrániče, budete tak napnutí, že budete sedět na hraně svých sedaček.“

Když Chandler přicházel z Bellatoru do UFC, tak dal všem fanouškům slib, že bude dělat vše pro to, aby v každém zápase mohl bojovat o titul. A zdá se, že stále věří tomu, že své slovo dodrží. Zda se mu to ale doopravdy podaří nám odpoví až čas. Potenciál na to však určitě má.

Zdroje:  YouTube - ESPN

Nejnovější články