Totální válka! Gaethje s Chandlerem předvedli nejdrsnější zápas roku

Totální válka! Gaethje s Chandlerem předvedli nejdrsnější zápas roku Michael Chandler - Justin Gaethje | zdroj: Getty Images

Justin Gaethje a Michael Chandler rozpoutali v kleci šílené peklo, které zvedalo diváky ze sedadel.

Lehká váha už nikdy nebude stejná. Druhý Justin Gaethje s pátým Michaelem Chandlerem totiž dnes v noci na turnaji UFC 268 předvedli neskutečnou bitvu, jenž už se teď zapsala do historie organizace a kterou budou ostatní v budoucnosti hodně těžko překonávat.

Gaethje zahájil zápas extrémně nepříjemnými low kicky a několikrát oponentovi bolestivě zasáhl jeho pravou nohu. Chandler se v tu dobu snažil soustředit především na kontry a na dobrý pohyb, což mu ale vydrželo jenom chvíli, protože po minutě se souboj změnil v naprostou ofenzivní smršť, ve které létal jeden tvrdý úder za úderem.

Během této přestřelky jsme mohli vidět hned několik knockoutových zásahů, ale ani jeden z borců nejevil téměř jakékoliv známky rozhození. Po Chandlerově naskočeném koleně a následně rychlé kombinaci sice Gaethje na chvíli zavrávoral, ale velice rychle se dostal zpátky do hry. Jednalo se o naprostou válku mezi osmi stěnami a bylo téměř neuvěřitelné, že až do konce prvního kola nikdo z bojovníků nepadl k zemi.

Tato parádní bitva pokračovala i v prostřední části. V té Gaethje dokonce poslal jedním ze zvedáků Chandlera k zemi, kde se ho okamžitě snažil dodělat a začal ho mlátit hlava nehlava, ale ani to na ukončení zápasu nestačilo. Bývalý šampion Bellatoru měl sice v obličeji krvavé šrámy, ale po krátké grapplingové vsuvce, kdy se mu Justin snažil obtočit paži kolem krku, se dostal zpátky na nohy a opět se pouštěl bezhlavě do útoku.

Šílené tempo před koncem druhé pětiminutovky přerušilo nepříjemné Chandlerovo škrábnutí do oblasti Gaethjeho oka, ale to naštěstí nemělo žádné vážné následky a duel se tak dobojoval až do gongu ohlašujícího konec kola. Ani zde jsme se nedočkali vítěze, což ale vzhledem k průběhu bitvy pravděpodobně vůbec nikomu nevadilo.

I ve třetí rundě jsme mohli být svědky dalších několika šílených výměn a všemu nasadil korunu Chandler, který po inkasovaní neustále protivníkovi naznačoval, ať pokračuje. Byl to navíc on, jemuž se povedl v půlce poslední části první úspěšný takedown, když Gaethjeho zvedl do vzduchu a mocně s ním práskl o podlahu. Justin se však dokázal přetočit a vlezl oponentovi na záda, kde ho začal okamžitě tlouct do hlavy.

Chandlerovi tak nezbývalo nic jiného než se co nejrychleji vrátit na nohy a nadechnout se k poslednímu útoku. I přes povedený strh totiž lehounce tahal za kratší konec a tušil, že pokud neukončí zápas před limitem, tak nevyhraje. I přes velkou snahu a dalších několik tvrdých kombinací se mu to ale nepodařilo, na čemž měl zásluhu také Gaethje, který si posledních šedesát vteřin bezpečně hlídal rozestup a dokráčel si tak pro vítězství na body. Neskutečný fight, za který si zaslouží absolutorium oba bojovníci. To, co předvedli byla naprostá reklama na MMA.

„Tenhle duel pro mě nebyl překvapením, protože jsem věděl, kdo to je,“ řekl Gaethje v pozápasovém rozhovoru. „Je to válečník a oba dva žijeme ve špatné době. Měli jsme bojovat na život a na smrt v Koloseu. Teď chci bojovat o šampionský pás. Seberu si ho a je mi jedno jestli proti Oliveirovi v Brazílii nebo proti Poirierovi v Louisianě.“

Vítěz: Justin Gaethje  (29-28, 29-28, 30-27) 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fights.cz (@fights.cz)

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články