Bojovníci reagují na šílenou řezbu mezi Gaethjem a Chandlerem

Bojovníci reagují na šílenou řezbu mezi Gaethjem a Chandlerem Michael Chandler - Justin Gaethje | zdroj: Profimedia

Víkendový zápas v UFC mezi Justinem Gathjem a Michaelem Chandlerem je jedním ze žhavých kandidátů na zápas roku, což si ostatně myslí i jejich kolegové.

Hlavní karta turnaje UFC 268, který proběhl tento víkend v newyorské hale Madison Square Garden, nabízela hned několik zajímavých zápasů, kterým měly vévodit dva titulové souboje. Nejvíce pozornosti si ale získal zahajovací duel mezi Justinem Gaethjem a Michaelem Chandlerem, jenž nabídl neskutečnou tříkolovou podívanou a doslova zvedal diváky ze sedadel.

Tuhle tvrdou bitvu nakonec na body vyhrál Gaethje, čímž si pravděpodobně zajistil pozici vyzyvatele, ale potlesk stojících diváků za úžasnou show patřil po skončení zápasu oběma bojovníkům. Předvedli totiž reklamu na smíšená bojová umění a naprosto nadchli i své kolegy, kteří se nad tímto zápasem rozplývají na sociálních sítích.

Bývalý šampion polotěžké a těžké váhy Daniel Cormier, který je momentálně zaměstnaný jako komentátor UFC, se o své pocity podělil na Twitter. „Jeden z nejbláznivějších soubojů, co jsem za dlouhou dobu viděl. Někdo se mě zeptal, zda to má potenciál být nejlepším zápasem roku. Řekl jsem, že je to na velmi úzkém seznamu. Justine Gaethje a Michaele Chandlere, skvělá práce, pánové.“

Podobný názor měl také další bývalý bojovník a nynější komentátor Paul Felder. „Dobrá, tohle byl jeden z nejlepších zápasů, co jsem kdy viděl. Gratuluji oběma. Jsem strašně rád, že jsem mohl být součástí téhle váhové divize.“

Superlativy nešetřili ani aktivní kolegové. Podle Aleksandara Rakiče se už teď jedná o zápas roku, s čímž souhlasí také Cub Swanson. A ex-šampion polotěžké váhy Jon Jones (jenž stále čeká na svůj debut v nejtěžší váhové kategorii UFC) dokonce na svém twitterovém profilu požádal o odvetu, kterou by prý rád viděl na pět kol.

Pochvalu vyslovil také Tony Ferguson, který dostal před rokem a půl nařezáno právě od Gaethjeho. Jednalo se však o velice stoický a krátký tweet, ve kterém americkému bojovníkovi stačila pouhá dvě slova. „Dobrý zápas," napsal Ferguson.

Gaethje s Chandlerem si museli každopádně na svou stranu získat snad všechny fanoušky a zcela po právu obdrželi od šéfa UFC Dany Whitea také bonus 50 000 dolarů (v přepočtu více než 1 000 000 korun) za zápas večera. A my už se teď těšíme, co tito dva borci předvedou příště.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články