Namajunas ukázala pevné nervy a po pěti kolech slaví těsnou obhajobu

Namajunas ukázala pevné nervy a po pěti kolech slaví těsnou obhajobu Rose Namajunas - Weili Zhang | zdroj: Getty Images

Rose Namajunas si dokázala s Weili Zhang poradit i podruhé a je nadále šampionkou slámové váhy UFC.

Americké bojovnici Rose Namajunas stačilo v dubnovém titulovém zápase s Weili Zhang na zisk šampionského pásu pouhých 88 sekund. Do dnešní obhajoby ale nastupovala s vědomím, že by to tentokráte nemuselo být tak jednoduché. A to se také v průběhu duelu potvrdilo.

Už od úvodních vteřin visela ve vzduchu veliká nervozita a obě bojovnice dbaly především na udržovaní dostatečného odstupu a na obranu. První dvě kola navíc patřily Zhang, která několikrát zahrozila nepříjemnými údery (jednu chvíli dokázala Rose i docela slušně roztancovat) a také se jí povedlo několik úspěšných takedownů, zatímco Namajunas působila lehce zakřiknutým dojmem.

Ve třetí části už Rose dokázala trochu šlápnou na plyn a s Číňankou se dostala do několika slušných přestřelek, ze kterých povětšinou vycházela vítězně. I tak se ale stále jednalo o velice taktickou bitvu. Ani jedna z fighterek se nehodlala vyloženě utrhnout z řetězu a obě se soustředily především na absolutní disciplinovanost a dodržování pokynů ze svých rohů.

Namajunas vytušila, že by mohla bodově zaostávat a ve čtvrtém kole začala pořádně útočit. A rozhodně tomu nechyběla variabilita. Často měnila postoj, zkoušela různé háčky, tvrdé zadní a vyslala i několik kopů. To se Zhang úplně nelíbilo, a tak Rose doslova natlačila na zem, kde se jí pokoušela uškrtit, což se ji ale nepodařilo, protože Namajunas předvedla skvělou kontrolu a oponentku si na zemi pohlídala až do závěrečného gongu.

Na podlaze oktagonu se odehrálo i paté kolo ve kterém už ale byla Namajunas jasně lepší. Číňanku nepustila prakticky k ničemu, sama se vracela na nohy odkud přecházela do klasického ground and pound a několikrát trefila Zhang přímo na hlavu. Ta se několikrát snažila vykroutit, ale Namajunas ukázala pevné nervy a pokaždé si ji skvěle pohlídala.

Zápas tak nakonec dospěl až do konce časové limitu a na řadu tak musel přijít verdikt bodových rozhodčích, kteří v takto vyrovnaném souboji neměli vůbec jednoduchou práci. Rozhodnout o vítězce ale museli, takže těsnou výhru (47-48, 48-47, 49-46) nakonec přiřadili Namajunas, která si tak od známé Herečky Halle Berry znovu převzala šampionský pás.

„Cítila jsem, že to nebude lehké a věděla jsem, že se Weili hodně zlepšila,“ prohlásila Namajunas po své první obhajobě. „A byl to opravdu hodně těžký zápas a prvních pár kol bylo opravdu těsných, ale byla jsem si jistá, že jsem na body zvítězila.“

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články