Šílený zápas! Mladý bojovník ukázal srdce, kvůli rozkopané noze sotva stál, do posledních vteřin se ale rval o vítězství

Šílený zápas! Mladý bojovník ukázal srdce, kvůli rozkopané noze sotva stál, do posledních vteřin se ale rval o vítězství Shane Burgos trefuje Billyho Quarantilla tvrdým jabem. | zdroj: Getty Images

Skvělou bitvu a bojovné srdce předvedli Shane Burgos s Billym Quarantillem, kteří by za normálních okolností určitě brali bonus za zápas večera.

UFC komentátoři trefně poznamenali, že kdyby tento zápas nebyl hned po šílených jatkách, které chvíli před nimi předvedli Justin Gaethje s Michaelem Chandlerem, jednalo by se zcela bez pochyby o nejlepší zápas večera.

Zápas v pérové váze mezi Shanem Burgosem a Billym Quarantillem začal bez jakékoliv předehry rychlou přestřelkou, v níž měl lehce navrch Billy Quarantillo. Ten svým tlakem Shanea Burgose trochu zaskočil a začal jej zasypávat rychlými údery.

Burgos byl ale trpělivý, nezpanikařil pod Quarantillovým tlakem a vracel mu svými kontry zpět stejnou medicínu. V jednu chvíli zakontroval Billyho svojí pravačkou a poslal jej do kolen. Jenže Quarantillo se rychle zvedl a pokračoval v ofenzívě.

Jeho údery sice nebyly bůhvíjak razantní, ale jejich objem byl neuvěřitelný a Quarantillo si nedal ani chvíli oddychu. To vyústilo v krvavý nos Burgose, který se rozhodl změnit strategii.

Ve druhém kole se zaměřil na calf-kicky a spolu se svými údery začal ničit Quarantillovo levé lýtko. A tato taktika začala nést ovoce. Qarantillo zpomalil a Burgos začal přebírat otěže zápasu. To však neznamenalo, že by byl mladý Američan s mexickými kořeny ze hry. I přesto, že se jeho lýtko začalo barvit do fialova, Quarantillo šel neustále kupředu a dával Burgosovi zabrat.

V jednu chvíli jej trefil ostrým jabem, ale Burgos se okamžitě vrátil se svojí pravačkou a tvrdě udeřil Quarantilla na čelist. Ten začal vrávorat a bylo jasné, že není daleko od ukončení, což viděl i Shane Burgos, který se do něj pustil naplno všemi svými zbraněmi. Quarantillo stál sotva na nohou, ale i tak ukazoval Burgosovi, ať ještě přidá. Ten už byl ale taky dost vysílený a Billy tak dokázal do konce druhého kola dokázal Burgosovu bouři přestát.

Na začátku třetího kola bylo jasné, že Quarantilla čeká perných 5 minut. Když odcházel od svého rohu zpět do středu oktagonu, sotva dokázal na svoji levou nohu stoupnout a fialová barva jeho lýtka předpovídala, že Billy si nějakou dobu nezatancuje.

Ani rozkopaná noha a krvavý obličej však mladého bojovníka nezastavily. Bylo mu jasné, že v postoji už toho moc nezmůže, tak si začal na Burgosovi vynucovat klinč a snažil se o takedowny. I přes tvrdé údery, které mu jeho soupeř naděloval, šel Quarantino neustále dopředu a nepřipouštěl si, že by zápas vzdal. Shane Burgos dokázal dominovat i ve třetím kole, ale ukončit svého houževnatého soupeře nedokázal.

Bodoví rozhodčí nakonec v úžasném zápase dali vítězství na body Shaneu Burgosovi, který měl z výhry obrovskou radost. „Už to budou dva roky od té doby, co jsem měl v oktagonu zvednutou ruku,“ řekl šťastný Burgos, který rovněž pochválil svého soupeře za jeho houževnatost.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články