Jamahal Hill byl uvězněn uprostřed propalestinské demonstrace, dostal dokonce ránu do obličeje

Jamahal Hill byl uvězněn uprostřed propalestinské demonstrace, dostal dokonce ránu do obličeje Jamahal Hill vs. Glover Teixeira | zdroj: Profimedia

Když Hill se svým týmem a UFC ochrankou projížděl New Yorkem, zaujali pro-palestinské protestanty. Ti auto poničili a znemožnili zápasníkovi odjet.

 

Bývalý šampion polotěžké váhy a pravděpodobně budoucí protivník Jiřího Procházky Jamahal Hill se dostal do pořádně nepříjemné situace, když minulý pátek projížděl New Yorkem. Na jeho dodávku totiž zaútočili pro-palestinští demonstranti a uvěznili tak Hilla a jeho tým mezi jejich zástupem. Sám Hill sice nepůsobí jako někdo, kdo by měl často strach, na záznamu nicméně vypadal skutečně vystrašeně.

Na videu, které během incidentu natočil, popisuje: “Hází na nás věci, ničí nám okna. Pokud je někdo z mých lidí v centru města, přijeďte nám pomoct dostat tyto lidi pryč od našeho autobusu,” prohlásil. Následně dodal, že ho někdo lahví praštil do obličeje. Kdyby neměli takovou přesilu, nejspíše by Jamahal mohl vše řešit tak, jak je z oktagonu zvyklý, takhle by ale zadělal na mnohem větší problémy.

Bojovníkův manažer následně prozradil další detaily. Prohlásil, že v dodávce byli takhle zaseknutí deset až patnáct minut, dokud jim nedorazila na pomoc policie a ochranka UFC. “Všechny gumy nám rozeskli, takže jsme pořádně nemohli odjet. Poté, co se vše vyřešilo, jsme z auta vystoupili a zbytek cesty ušli. Mohlo to dopadnout vážně moc špatně, ale to se naštěstí nestalo.”

Hill byl na cestě do nočního klubu Nebula, ve kterém měl mít akci s fanoušky, která se konala po veřejném vážení na UFC 295. Ani ve svých nejhorších snech ale nejspíše nečekal, že se ocitne v takové situaci. Protest, kterého se zápasník stal středem, v tu chvíli již druhý den blokoval dopravu na Manhattanu. Účastnily se ho tisíce lidí, kteří se dožadovali ukončení konfliktu mezi Izraelem a Palestinou. 

“Lidé se před dodávkou začali scházet, takže jsme ani nemohli dupnout na plyn. Myslím, že byli zvědaví, o co jde, protože je to vážně velká dodávka. Najednou přišli a začali nám svými cedulemi blokovat výhled z oken. Pak se začali dívat do oken a zjistili, že vevnitř jsou lidi z UFC, načež všichni začali na organizaci nadávat. Znáte to, davové chování,” dodal Hillův manažer. 

“Jamahal najednou začal vidět červenou a pro všechny z nás bylo těžké ho zklidnit. Vše se ale odehrálo velmi rychle, během chvíle se kolem našeho auta protestující sešli a začali do něj bušit. Začali rozbijet okna. Jamahal tvrdí, že pak někoho viděl, jak vytahuje nůž a prořezává nám gumy. Mohlo to být šíleně špatné, ale vše naštěstí dopadlo dobře,” zakončil manažer celé své vyjádření k situaci.

Zdroje:  nypost.com , twitter - Jamahal Hill

Nejnovější články